80 personer har gjort en prisförfrågan det senaste dygnet.

Kunskapsbank / Flytt / En kom-ihåg-lista till dig som ska flytta

En kom-ihåg-lista till dig som ska flytta

En flytt kräver mycket planering och är oftast ganska tidskrävande, både om du flyttar ut från en lägenhet, men kanske ännu mer om du flyttar från ett hus. För att du inte ska glömma något viktigt har vi sammanställt en lista på kom-ihåg-saker inför din flytt samt när du bör göra de olika sakerna. Ett tips är att skriva ut listan så att du enkelt kan kryssa av punkt för punkt.
  1. En kom-ihåg-lista över saker som du bör jag när du ska flytta.
    En månad innan
För dig som vill anlita en flyttfirma är det bäst att vara ute i god tid, särskilt om du bor i en större stad. Hör av dig till olika firmor och jämför priser, tjänster och recensioner. Kontrollera även om flyttfirman tillhandahåller flyttkartonger och se över hur många du kan tänkas behöva. Ofta har större flyttföretag även packmaterial som silkespapper, bubbelplast och tejp.
  1. Två veckor innan
Se till att du får tag på flyttkartonger när det återstår cirka två veckor kvar. Du måste ju hinna packa ner ditt gamla hem. För att det inte ska bli för stressigt på slutet är det bra att börja packa det som du inte behöver under två veckor, exempelvis större delen av alla lakan och handdukar, finporslin och vissa möbler.
  1. En vecka innan
Nu börjar det verkligen närma sig så se till att komma ihåg viktiga saker som adressändring, uppsägning av abonnemang och signering av nya avtal. Vid en flytt är det ofta praktiskt att byta elavtal eller förhandla med försäkringsbolag om en bättre deal.
  1. Fem dagar kvar
Börja gå igenom biytor som garage och vindsutrymmen. Vad ska du ha med dig? Finns et saker som ska slängas, säljas eller skänkas? När det återstår ett par dagar innan flyttlasset går bör du även packa ner resten av dina ägodelar. Värdefulla ting som smycken och värdehandlingar bör läggas i separata lådor som du kan ha bättre koll på. Transportera inte dessa lådor i transportbilen utan ansvara för dem själv.
  1. Tre dagar kvar
Nu kan du förmodligen börja packa ner sådant du använder oftare, som mestadels av dina kläder och skor, hygienartiklar och liknande. Spara några ombyten kläder och de hygienartiklar du använder dagligen.
  1. Två dagar kvar
Packa ner köksmaterial som porslin, bestick och kaffebryggare och övriga saker som finns kvar i hemmet.
  1. Flyttdagen
Förbered alla flyttkartonger och lägg undan de kartonger med de mest nödvändiga sakerna, det som du vill kunna packa upp direkt i din nya bostad. Det är bland annat saker som lakan, tandborstar, handdukar och vissa köksredskap.

Passa på att göra en gratis förfrågan och få flera offerter från olika företag som är proffs på flytt!

Begär gratis offert

Extratips

Vid en flytt blir det alltid en hel del packande. För att minimera risken för att något går sönder är det viktigt att använda packmaterial som tidningspapper och bubbelplast. Se även till att inte lasta lådorna för tungt. Packa till exempel inte en flyttkartong full med böcker. Utan fyll istället en låda till hälften med böcker och till hälften med lakan eller liknande. Textilier som handdukar och mattor är oftast enklast att rulla ihop och knyta med ett snöre. Det blir enkelt att hantera och du får mer plats över i flyttkartongerna.

Fler inlägg om Flytt

Ska du flytta och bo i andrahand? Så undviker du problem
Ska du flytta och bo i andrahand? Så undviker du problem Att hyra en lägenhet i andrahand kan ibland vara det enda alternativet för den som letar ny bostad.  I framför allt storstäder som Stockholm och Göteborg (där det råder bostadsbrist) har det längre varit extremt svårt att få ett förs...
Läs mer om Ska du flytta och bo i andrahand? Så undviker du problem
Flytta kontor – Ta hjälp från en firma
Flytta kontor – Ta hjälp från en firma En kontorsflytt är långt mer omfattande än en privatflytt. Anledningen är att kontorsflyttar ofta måste gå snabbt för att inte förlora mycket pengar under den tid som de anställda inte kan arbeta. Dessutom behöver man ofta hantera viktiga dokument och...
Läs mer om Flytta kontor – Ta hjälp från en firma
Ska du flytta ut från din lägenhet? Tänk på det här
Ska du flytta ut från din lägenhet? Tänk på det här Det finns många fördelar med att bo i en hyreslägenhet. Du behöver inte själv reparera eller fixa trasiga saker och du kan flytta i stort sett när du vill. Men om du nu tänker flytta ut från lägenhet finns det vissa saker att tänka på. V...
Läs mer om Ska du flytta ut från din lägenhet? Tänk på det här