En kom-ihåg-lista till dig som ska flytta

En flytt kräver mycket planering och är oftast ganska tidskrävande, både om du flyttar ut från en lägenhet, men kanske ännu mer om du flyttar från ett hus. För att du inte ska glömma något viktigt har vi sammanställt en lista på kom-ihåg-saker inför din flytt samt när du bör göra de olika sakerna. Ett tips är att skriva ut listan så att du enkelt kan kryssa av punkt för punkt.

En månad innan

För dig som vill anlita en flyttfirma är det bäst att vara ute i god tid, särskilt om du bor i en större stad. Hör av dig till olika firmor och jämför priser, tjänster och recensioner. Kontrollera även om flyttfirman tillhandahåller flyttkartonger och se över hur många du kan tänkas behöva. Ofta har större flyttföretag även packmaterial som silkespapper, bubbelplast och tejp.

En kom-ihåg-lista över saker som du bör jag när du ska flytta.

Två veckor innan

Se till att du får tag på flyttkartonger när det återstår cirka två veckor kvar. Du måste ju hinna packa ner ditt gamla hem. För att det inte ska bli för stressigt på slutet är det bra att börja packa det som du inte behöver under två veckor, exempelvis större delen av alla lakan och handdukar, finporslin och vissa möbler.

En vecka innan

Nu börjar det verkligen närma sig så se till att komma ihåg viktiga saker som adressändring, uppsägning av abonnemang och signering av nya avtal. Vid en flytt är det ofta praktiskt att byta elavtal eller förhandla med försäkringsbolag om en bättre deal.

Fem dagar kvar

Börja gå igenom biytor som garage och vindsutrymmen. Vad ska du ha med dig? Finns et saker som ska slängas, säljas eller skänkas? När det återstår ett par dagar innan flyttlasset går bör du även packa ner resten av dina ägodelar. Värdefulla ting som smycken och värdehandlingar bör läggas i separata lådor som du kan ha bättre koll på. Transportera inte dessa lådor i transportbilen utan ansvara för dem själv.

Tre dagar kvar

Nu kan du förmodligen börja packa ner sådant du använder oftare, som mestadels av dina kläder och skor, hygienartiklar och liknande. Spara några ombyten kläder och de hygienartiklar du använder dagligen.

Två dagar kvar

Packa ner köksmaterial som porslin, bestick och kaffebryggare och övriga saker som finns kvar i hemmet.

Flyttdagen

Förbered alla flyttkartonger och lägg undan de kartonger med de mest nödvändiga sakerna, det som du vill kunna packa upp direkt i din nya bostad. Det är bland annat saker som lakan, tandborstar, handdukar och vissa köksredskap.

Extratips – Packa smart

Vid en flytt blir det alltid en hel del packande. För att minimera risken för att något går sönder är det viktigt att använda packmaterial som tidningspapper och bubbelplast. Se även till att inte lasta lådorna för tungt. Packa till exempel inte en flyttkartong full med böcker. Utan fyll istället en låda till hälften med böcker och till hälften med lakan eller liknande. Textilier som handdukar och mattor är oftast enklast att rulla ihop och knyta med ett snöre. Det blir enkelt att hantera och du får mer plats över i flyttkartongerna.

Gör en gratis prisförfrågan

Uppdraget
Kontaktuppgifter
Skickad
Uppgifter om uppdraget
Vart flyttar du ifrån
Vart flyttar du till
Har du någon övrig information som du vill dela?

Uppdraget
Kontaktuppgifter
Skickad
Kontaktuppgifter
Tjänsten är helt gratis och fungerar i hela Sverige.
Kunskap är lätt att bära på
Relaterade artiklar om flytt
Flytt – Avtal och regler
Ska du flytta? Det är vanligt att känna sig stressad under en flytt, och inte undra på. Det är en minst sagt omfattande procedur som kräver såväl tid som pengar och ork. För att underlätta flytten kan det vara värt att investera i en professionell flyttfirma som kan hjälpa dig. Det finns ...
Läs mer om
Flytt – Avtal och regler
Checklista flytt – bra att tänka på
För den som ska flytta är det många saker som ska göras. Förutom att ägodelar och möbler ska packas ihop, läggas i lådor som ska märkas upp, ska det även flyttstädas och alla grejer ska transporteras. Men det är även andra saker att göra, som att flytta försäkringen till den nya bostaden,...
Läs mer om
Checklista flytt – bra att tänka på
Tips för att hitta en bra flyttfirma
Hitta bästa flyttfirman Vill du hitta bästa flyttfirman inför din flytt? Faktorer som pris och kundservice spelar givetvis en stor roll för flyttupplevelsen. Men det finns även andra saker som är bra att ha i åtanke. Här hjälper vi dig att jämföra flyttfirmor och tipsar om hur du ska gå ti...
Läs mer om
Tips för att hitta en bra flyttfirma
Skapa en gratis prisförfrågan härTjänsten fungerar i hela Sverige.