Offert Flyttfirma

När du behöver flytthjälp kan du spara pengar på att jämföra priser genom att ta in offert.

Vilken flyttfirma du vill anlita bestämmer du sedan utan stress. Med HelpHeros kostnadsfria tjänst behöver du bara fylla i ett enda frågeformulär, vilket även sparar dig tid.

Få offert från flyttfirmor nära dig.
Hitta rätt flytthjälp utan stress.
Tjänsten är helt kostnadsfri.
Du förbinder dig inte till någonting.
Begär offert – flytthjälp
Flyttlådor

Varför anlita flyttfirma?

Det kan vara skönt att anlita flyttfirma för att få hjälp med allt från att packa till att bära tunga lådor och möbler. Det frigör tid för annat som ska fixas med inför flytten och kan vara väl värt pengarna. Här nedan har du fyra anledningar till att anlita flyttfirma:

Flytten går snabbt och smidigt.
Du slipper bära tunga saker och riskera att skada dig.
Du behöver inte krångla med släp eller lastbil själv.
Du får hjälp av proffsen att skruva isär skrymmande möbler.

Jämföra offert – Flytt

När du tagit in offert på flytt finns det en del saker att tänka på för att jämförelsen ska bli rättvis.

  • Har du fått ett fast eller rörligt pris på offerten? Ett fast pris är ofta något högre eftersom flyttfirman behöver ta höjd för oförutsedda kostnader. Med ett fast pris slipper du dock överraskningar.
  • Kontrollera genom Transportstyrelsens e-tjänst om flyttfirman har ett giltigt tillstånd för yrkestrafik.Läs det finstilta i villkoren. Det är viktigt att veta vad som händer om dina saker försvinner eller blir skadade.
  • Kolla upp flyttfirmorna för att se hur andra upplevt deras tjänster.

6 smarta flyttips

Här kommer sex smarta flyttips som kan göra din flytt mindre stressig. Oavsett om du ska flytta hemifrån eller har flera flyttlass bakom dig kan du ha nytta av dessa flyttips.

1. Tillträde

Det är bra att packa en låda med saker som du behöver på en gång. Den kan innehålla städartiklar, toalettpapper, dator eller andra ägodelar som du kommer behöva direkt när du kommer in i ditt nya boende.

2. Sladdar

Genom att fotografera hur sladdarna är kopplade mellan olika enheter får du enklare ihop det i den nya bostaden. Samla gärna urtagbara sladdar som hör ihop i en påse och skriv på påsen vad de hör till, exempelvis routern eller tv:n.

3. Packning

Numrera flyttlådorna och anteckna i valfri app vad du packar ner i var och en. På så sätt kan du enkelt söka i appen och hitta rätt låda om du behöver en viss sak. Packa de viktigaste sakerna i en resväska precis som om du skulle iväg över helgen. Kom ihåg städ- och hygienartiklar, laddsladdar och belysning.

4. Rensa

Ta inte med saker som du ändå inte använder. Rensa bort saker du inte vill ha så tidigt som möjligt så slipper du packa och bära i onödan.

5. Avtal

Kontakta ditt försäkringsbolag för att flytta din hemförsäkring och se om du behöver teckna ett flyttskydd för att vara försäkrad i båda bostäderna samtidigt.

Kolla upp dina abonnemang, till exempel bredbandsabonnemanget, för att se om de har uppsägningstid som behöver lösas ut eller om de går att flytta med till det nya boendet.

6. Adressändring

Gör en flyttanmälan hos Skatteverket i god tid – du kan välja ett framtida datum då ändringen ska träda i kraft. Lägg till eftersändning om du inte känner personen som tar över ditt gamla boende så att du kan få posten av dem.

När eftersänd post kommer till din nya adress är det bäst att direkt kontakta företaget för att göra en adressändring i deras register. På så sätt undviker du att gå miste om post som kommer till din gamla adress när eftersändningen har upphört.

Vanliga frågor från andra som funderar på att flytta till villa, bostadsrätt eller hyreslägenhet

Det är framför allt tre faktorer som påverkar hur lång tid flytten kommer att ta: vart du ska flytta, hur nära det går att parkera flyttbilen och hur mycket saker du har.

Räkna med att det åtminstone tar en dag att flytta alla kartonger och en dag att flyttstäda. Det som tar längst tid är flyttpackningen. Vanligen tar det två till fyra veckor att få ordning på allting som finns i ett normalstort hus. Om du vill att det ska gå snabbare ska du anlita en flyttfirma som hjälper dig. Flyttfirman ser till att dina värdesaker packas ner på ett säkert sätt.

Ja, det går utmärkt att använda rutavdraget. RUT står för rengöring, underhåll och tvätt. Med rutavdraget betalar du endast 50 procent av arbetskostnaden när du anlitar en flyttfirma eller flyttstädning. Avdraget görs direkt på fakturan. Maxbeloppet ligger på 50 000 kronor per år.

För att du ska ha rätt till rutavdrag måste du bland annat:

  • Vara äldre än 18 år
  • Bo i Sverige eller betala skatt på 90 procent av din inkomst i Sverige
  • Ha rutavdrag kvar att använda

I de flesta fall ingår flyttstädning i de avtal du skriver när du säljer din bostad eller flyttar från en hyresrätt. En flyttstädning ska ske så nära inpå flytten som möjligt. I vissa fall kan du slippa städa om du erbjuder en snabbare inflyttning.

Du har alltid rätt att säga upp elavtalet när du flyttar. Det är viktigt att du gör detat i rätt tid så att du slipper betala för någon annans elanvändning. I de flesta fall måste du kontakta elbolaget en månad innan du flyttar.

Nätabonnemanget måste du alltid avsluta när du flyttar. Om du är väldigt nöjd med ditt elabonnemang brukar du däremot kunna ta med dig det till din nya adress. Då fortsätter avtalet gälla med samma villkor som innan.

Gör en gratis prisförfrågan

Uppdraget
Kontaktuppgifter
Skickad
Uppgifter om uppdraget
Vart flyttar du ifrån
Vart flyttar du till
Beskriv uppdraget

Uppdraget
Kontaktuppgifter
Skickad
Kontaktuppgifter

När du klickar på ‘Skicka förfrågan’ skapar vi ett HelpHero konto åt dig. Med det godkänner du att relevanta företag kontaktar dig för att lämna offerter.

Tjänsten är helt gratis och fungerar i hela Sverige.
Skapa en gratis prisförfrågan härTjänsten fungerar i hela Sverige.