73 personer har gjort en prisförfrågan det senaste dygnet.

Flytt & flyttfirmor

Ta in offerter snabbt, enkelt och gratis inför flytten med en enda förfrågan.

Vi förmedlar den till seriösa flyttfirmor i ditt område så att du kan jämföra och spara pengar!

Få kostnadsfria offerter på badrumsrenovering från företag nära dig

  • Gör en gratis prisförfrågan online på 1 minut och nå upp till 6 företag direkt.
  • Tjänsten är helt gratis och fungerar i hela Sverige.
  • Du sparar tid och hittar proffs som har tid för dig och ditt projekt - helt utan köptvång.

Så fungerar det

1
Fyll i dina uppgifter
För att kunna följa din förfrågan skapas ett konto åt dig på helphero.se. Du förbinder dig inte till köp och kan när som helst ändra eller radera dina uppgifter.
2
Vi skickar ut din förfrågan
Flyttproffs i vårt nätverk hör av sig till dig inom fem dagar. På Mina Sidor kan du se vilka företag det är och du hittar även deras kontaktuppgifter.
3
Du får in upp till 6 offerter
Du väljer själv om du vill acceptera en av offerterna. I framtiden kan du snabbt och enkelt göra nya förfrågningar via ditt HelpHero-konto.

Vill du veta hur mycket ditt projekt kommer att kosta?

Vanliga frågor från andra som funderar på att flytta till villa, bostadsrätt eller hyreslägenhet.

Hur lång tid tar flytten?

Det är framför allt tre faktorer som påverkar hur lång tid flytten kommer att ta: vart du ska flytta, hur nära det går att parkera flyttbilen och hur mycket saker du har.

Räkna med att det åtminstone tar en dag att flytta alla kartonger och en dag att flyttstäda. Det som tar längst tid är flyttpackningen. Vanligen tar det två till fyra veckor att få ordning på allting som finns i ett normalstort hus. Om du vill att det ska gå snabbare ska du anlita en flyttfirma som hjälper dig. Flyttfirman ser till att dina värdesaker packas ner på ett säkert sätt.

Skapa förfrågan
Stäng svar Läs hela svaret
Gäller rutavdrag när jag anlitar en flyttfirma?

Ja, det går utmärkt att använda rutavdraget. RUT står för Rengöring, Underhåll och Tvätt. Med rutavdraget betalar du endast 50 procent av arbetskostnaden när du anlitar en flyttfirma eller flyttstädning.

Om du är under 65 år ligger maxbeloppet på 25 000 kronor per år, men om du är äldre än 65 år är beloppet 50 000 kronor.

För att du ska ha rätt till rutavdrag måste du bland annat:

• Vara äldre än 18 år

• Bo i Sverige eller betala skatt på 90 procent av din inkomst i Sverige

• Ha rutavdrag kvar att utnyttja

Skapa förfrågan
Stäng svar Läs hela svaret
Måste jag flyttstäda?

I de flesta fall ingår flyttstädning i de avtal du skriver när du säljer din bostad eller flyttar från en hyresrätt. En flyttstädning ska ske så nära inpå flytten som möjligt.

I vissa fall kan du slippa städa om du erbjuder en snabbare inflyttning.

Naturligtvis går det också bra att anlita professionell hjälp. En städfirma gör snabbt jobbet åt dig. De ser till att din gamla bostad är i toppskick när du lämnar över nycklarna till den nya ägaren.

Skapa förfrågan
Stäng svar Läs hela svaret
Vad ska jag göra med elavtalet när jag flyttar?

Du har alltid rätt att säga upp elavtalet när du flyttar. Det är viktigt att du gör detat i rätt tid så att du slipper betala för någon annans elanvändning. I de flesta fall måste du kontakta elbolaget en månad innan du flyttar.

Nätabonnemanget måste du alltid avsluta när du flyttar. Om du är väldigt nöjd med ditt elabonnemang brukar du däremot kunna ta med dig det till din nya adress. Då fortsätter avtalet gälla med samma villkor som innan.

Skapa förfrågan
Stäng svar Läs hela svaret

Mer om flytta från vår kunskapsbank

Ska du flytta och bo i andrahand? Så undviker du problem
Att hyra en lägenhet i andrahand kan ibland vara det enda alternativet för den som letar ny bostad.  I framför allt storstäder som Stockholm och Göteborg (där det råder bostadsbrist) har det längre varit extremt svårt att få ett förstahandskontrakt. Den som inte vill köpa en bostadsrätt m...
Läs mer
Flytta kontor – Ta hjälp från en firma
En kontorsflytt är långt mer omfattande än en privatflytt. Anledningen är att kontorsflyttar ofta måste gå snabbt för att inte förlora mycket pengar under den tid som de anställda inte kan arbeta. Dessutom behöver man ofta hantera viktiga dokument och ömtåliga produkter som datorer och se...
Läs mer
Ska du flytta ut från din lägenhet? Tänk på det här
Det finns många fördelar med att bo i en hyreslägenhet. Du behöver inte själv reparera eller fixa trasiga saker och du kan flytta i stort sett när du vill. Men om du nu tänker flytta ut från lägenhet finns det vissa saker att tänka på. Villkor för din flytt Hyresvärden ställer ...
Läs mer

Därför är det bra att anlita en flyttfirma


Det är ett stort projekt att flytta. Oftast är det först när du börjar packa ihop ditt liv i lådor som du inser hur mycket saker du har samlat på dig. En flyttfirma hjälper dig hålla koll på kartongerna och ser till att din flytt blir så smidig som möjligt.

De flesta som någon gång har flyttat kan hålla med om två saker: det är jobbigt och det tar lång tid. Om du anlitar en flyttfirma slipper du axla allt ansvar själv.

Fördelarna med en flyttfirma är många:

  • Dina ägodelar är i säkra händer

  • Det går snabbare än om du packar / packar upp allt själv

  • Du slipper lyfta tunga lådor

  • Flyttfirman har rätt utrustning – de hjälper dig skruva isär den där Ikeamöbeln som är för bred för att komma ut genom ytterdörren

  • Du blir inte osams med dina vänner som av någon anledning har packat ner kökssakerna där du skulle lägga dina lakan


Praktiska tips till dig som ska flytta – det behöver inte bli så jobbigt


Människan har alltid rört på sig. För 100 000 år sedan tog sig Homo sapiens  från Afrika till Asien och vidare till Europa på jakt efter mat. Vikingen Erik Röde upptäckte Grönland och Roald Amundsen tog sig som först människa hela vägen ut till sydpolen.  Nu för tiden flyttar människor oftast för att de har fått ett jobb på en annan ort eller i en annan del av staden.

Enligt Employee Relocation Council finns det bara två andra livshändelser som är mer stressiga än att flytta – död och skilsmässa. I genomsnitt flyttar svenskar ändå 10 gånger under sin livstid.

En flyttfirma ser till att du slipper stressa i onödan, men även om du anlitar proffs finns det några saker som du kan tänka på för att underlätta flyttprocessen.

Ta reda på när du får tillträde till bostaden


Specificera vilken dag och vilket klockslag du får nycklarna till ditt nya boende när du planerar flytten. Hör med din mäklare eller hyresvärd om du är osäker på vilka tider det är som gäller.

Rangordna dina flyttlådor


Det är bra att packa en låda med saker som du behöver på en gång. Den kan innehålla städartiklar, toalettpapper, dator eller andra ägodelar som du kommer behöva direkt när du kommer in i ditt nya boende.

Fotografera viktiga sladdar


Ett hem innehåller mycket elektronik – och sladdar. Fotografera sladdar till exempelvis tv:n som har många uttag så vet du exakt vilken sladd som ska sitta var.

Passa på att rensa


Du kommer säkert hitta flera saker som du hade glömt bort att du hade – behöver du verkligen dessa? En flytt är ett utmärkt tillfälle att rensa bort föremål som du inte har någon nytta av längre.

Flytta abonnemang och försäkringar


När du byter boende måste du antingen ta med dig abonnemang som är kopplade till din bostad eller säga upp dom helt. Tänk på att abonnemang och andra avtal kan vara bundna eller ha en uppsägningstid som måste löpa ut.

Ta med dig en övernattningsväska


Det brukar ta tid att packa upp. Se därför till att du har en övernattningsväska med ombyte och tandborste. På så sätt slipper du riva runt bland lådorna när du går och lägger dig och gör dig redo för den första dagen i ditt nya boende.

Glöm inte att skicka in din adressändring


När du flyttar till en ny bostad måste du göra en flyttanmälan till Skatteverket. Detta gör du enklast via Skatteverkets e-tjänster. Du har en vecka på dig efter att du har bytt adress att fylla i formuläret och skicka in det till Skatteverket. Om du flyttar till en lägenhet måste du ange lägenhetsnumret.

Det är helt gratis att göra en flyttanmälan. Om du ska eftersända post måste du däremot betala för det. På adressandring.se ligger priset för detta på 249 till 498 kronor.

Din nya adress gäller från den dag du flyttar in.

Så gör du med din hemförsäkring


Utöver att du anmäler din flytt till Skatteverket är det också viktigt att du hör av dig till ditt försäkringsbolag. Din hemförsäkring täcker skador på föremål och personer i din bostad. Tänk på att den endast gäller för dem som är namngivna på försäkringen. Om ni blir fler eller färre i hushållet efter flytten ska du meddela det till försäkringsbolaget. Försäkringsbeloppet baseras på boytan – om du flyttar till en mindre eller större bostad måste du därför också meddela detta till ditt försäkringsbolag.

I vissa fall erbjuder försäkringsbolag ett särskilt flyttskydd som ingår i hemförsäkringen. Med flyttskyddet är dina saker försäkrade på din gamla och nya adress samtidigt. Försäkringsperioden kan variera, men den gäller vanligen uppemot fyra veckor.

Om du vill byta hemförsäkring i samband med flytten är det viktigt att du kollar upp när du har rätt att säga upp din nuvarande försäkring. Det står alltid i avtalet. Ska du flytta ihop med någon som redan har en hemförsäkring har du däremot rätt att säga upp den före avtalstidens slut.