Hitta bästa flyttfirman

Vill du hitta bästa flyttfirman inför din flytt? Faktorer som pris och kundservice spelar givetvis en stor roll för flyttupplevelsen. Men det finns även andra saker som är bra att ha i åtanke. Här hjälper vi dig att jämföra flyttfirmor och tipsar om hur du ska gå tillväga för att hitta en bra flyttfirma. Vi ger dig även våra sju bästa flyttips.

Tjej ska flytta till nytt boende

Jämför flyttfirmor

För att hålla priset nere är det fördelaktigt att du jämför flyttfirmor i god tid. Då kommer du att ha gott om tid för att hitta det företag som erbjuder lägst pris i kombination med bäst service. Du kan enkelt jämföra offerter från olika flyttfirmor genom att skicka en förfrågan i formuläret här intill.

Innan du tar in offerter

 • Hur många flyttlådor kommer att behövas och hur mycket saker samt möbler har du?
 • Ska möbler eller köksinredning monteras ned?
 • Har du mer prylar i förråd och garage?
 • Finns det några tunga föremål, som exempelvis kylskåp eller kassaskåp?
 • Behöver man gå i trappor eller finns det hiss – är hissen tillräckligt stor för de tyngsta sakerna?
 • Hur kommer körsträckan se ut till den nya bostaden?
 • När ska flytten ske? Finns det möjlighet att flytta under en vardag på dagtid?
 • Finns det några specifika omständigheter med flytten? Ska exempelvis husdjur följa med?

Kostnad för flyttfirma

De flesta flyttfirmor tar betalt per timme och timpriset brukar ligga någonstans mellan 350 – 550 kronor. Detta kan givetvis variera en del beroende på företag. Här kan du läsa mer om vad det kostar att anlita flyttfirma.

Tänk på detta

Om du vill hitta den bästa flyttfirman utifrån dina behov är det bra att först fundera över dessa frågor:

 • Har flyttfirman ett organisationsnummer? Detta kan du kolla på Bolagsverkets webbplats och det ska även vara angivet på avtalet som du skriver under.
 • Har flyttfirman yrkestrafiktillstånd? Om de inte har det kommer inte ditt flyttgods vara försäkrat. Detta innebär att det kan kosta dig mycket om något försvinner eller går sönder.
 • Är flyttfirman med i någon branschförening? Många av de seriösa och professionella flyttfirmorna är medlem i någon av de två vanligaste branschföreningarna: Almega Flyttjänstföretagen (S3F) eller Sveriges Möbeltransportörers Förbund (SMF).
 • Vad ingår i priset? När du tar emot en offert ska det framgå vad som ingår i priset, men också vad som inte ingår i priset. Detta för att flyttfirman inte ska lägga till alltför stora kostnader i efterhand. Glöm inte bort att kontrollera att rutavdraget är medräknat i offerten. Tänk också på att inte acceptera att en flyttfirma bara tar kontant betalning. Detta tyder ofta på skattefusk.
 • Har företaget standardavtal Bohag 2010? Tillsammans med Konsumentverket har flyttbranschen tagit fram detta avtal. Enligt Bohag 2010 ska flyttfirman meddela dig innan de genomför arbeten som inte finns avtalade i förväg. De är ansvariga för eventuella skador eller förluster av flyttgods och du som kund har rätt att avboka flyttkalaset fram till 15 dagar innan själva flyttdagen. Vi rekommenderar att du frågar flyttfirman om de följer Bohag 2010. Det ger dig som kund en större trygghet.

4 fördelar med en bra flyttfirma

Det finns många fördelar med en välja en riktigt bra flyttfirma – även om den kanske inte är den allra billigaste. Några fördelar är:

 1. Du kan lita på att de kör flyttbilen på ett säkert och miljövänligt sätt.
 2. Du får hjälp med flytt av möbler utan att behöva oroa dig för att något går sönder.
 3. u kan vara trygg med att medarbetarna är pålitliga och har bra anställningsvillkor.
 4. Bra flyttfirmor erbjuder helhetslösningar där de exempelvis paketerar dina saker, monterar ned möbler och flyttstädar åt dig.

7 smarta flyttips

Här kommer sju smarta flyttips som kan göra din flytt mindre stressig. Oavsett om du ska flytta hemifrån eller har flera flyttlass bakom dig kan du ha nytta av dessa flyttips.

1. Tillträde

Det är bra att packa en låda med saker som du behöver på en gång. Den kan innehålla städartiklar, toalettpapper, dator eller andra ägodelar som du kommer behöva direkt när du kommer in i ditt nya boende.

2. Flytta på en vardag

Försök att flytta en vardag mitt i månaden. Eftersom flyttfirmor är dyrare på helger och även kvällar är det fördelaktigt att flytta på en vardag. I samband med månadsskifte brukar det också vara större efterfrågan på flyttfirmor. För absolut bästa pris är det bra om du kan ange flera olika dagar då det är möjligt för dig att flytta med flyttfirman

2. Sladdar

Genom att fotografera hur sladdarna är kopplade mellan olika enheter får du enklare ihop det i den nya bostaden. Samla gärna urtagbara sladdar som hör ihop i en påse och skriv på påsen vad de hör till, exempelvis routern eller tv:n.

3. Packning

Numrera flyttlådorna och anteckna i valfri app vad du packar ner i var och en. På så sätt kan du enkelt söka i appen och hitta rätt låda om du behöver en viss sak. Packa de viktigaste sakerna i en resväska precis som om du skulle iväg över helgen. Kom ihåg städ- och hygienartiklar, laddsladdar och belysning.

4. Rensa

Ta inte med saker som du ändå inte använder. Rensa bort saker du inte vill ha så tidigt som möjligt så slipper du packa och bära i onödan.

5. Avtal

Kontakta ditt försäkringsbolag för att flytta din hemförsäkring och se om du behöver teckna ett flyttskydd för att vara försäkrad i båda bostäderna samtidigt. Kolla upp dina abonnemang, till exempel bredbandsabonnemanget, för att se om de har uppsägningstid som behöver lösas ut eller om de går att flytta med till det nya boendet.

6. Adressändring

Gör en flyttanmälan hos Skatteverket i god tid – du kan välja ett framtida datum då ändringen ska träda i kraft. Lägg till eftersändning om du inte känner personen som tar över ditt gamla boende så att du kan få posten av dem.
När eftersänd post kommer till din nya adress är det bäst att direkt kontakta företaget för att göra en adressändring i deras register. På så sätt undviker du att gå miste om post som kommer till din gamla adress när eftersändningen har upphört.

Modern ny bostad

Gör en gratis prisförfrågan

Uppdraget
Kontaktuppgifter
Skickad
Uppgifter om uppdraget
Vart flyttar du ifrån
Vart flyttar du till
Har du någon övrig information som du vill dela?

Uppdraget
Kontaktuppgifter
Skickad
Kontaktuppgifter
Tjänsten är helt gratis och fungerar i hela Sverige.
Kunskap är lätt att bära på
Relaterade artiklar om flytt
Flytt – Avtal och regler
Ska du flytta? Det är vanligt att känna sig stressad under en flytt, och inte undra på. Det är en minst sagt omfattande procedur som kräver såväl tid som pengar och ork. För att underlätta flytten kan det vara värt att investera i en professionell flyttfirma som kan hjälpa dig. Det finns ...
Läs mer om
Flytt – Avtal och regler
Checklista flytt – bra att tänka på
För den som ska flytta är det många saker som ska göras. Förutom att ägodelar och möbler ska packas ihop, läggas i lådor som ska märkas upp, ska det även flyttstädas och alla grejer ska transporteras. Men det är även andra saker att göra, som att flytta försäkringen till den nya bostaden,...
Läs mer om
Checklista flytt – bra att tänka på
Vad kostar det att flytta till en lägenhet och hur hittar jag en bra flyttfirma?
När du vill flytta och funderar på vad det kostar att anlita en flyttfirma spelar flera faktorer in. Dessa faktorer beror på din bekvämlighetsnivå och hur stor bostaden är. Om du exempelvis själv packar och även monterar ned möbler blir det ett billigare pris, men det du investerar iställ...
Läs mer om
Vad kostar det att flytta till en lägenhet och hur hittar jag en bra flyttfirma?
Skapa en gratis prisförfrågan härTjänsten fungerar i hela Sverige.