Hitta en seriös flyttfirma

Dags för flytt? Underlätta processen och spara tid genom att anlita en flyttfirma. Frågan är dock, vilket företag ska du välja? Det finns mängder av flyttföretag över hela Sverige, särskilt i storstäder. Men trots att de flesta firmor är seriösa och pålitliga finns det tyvärr även företag som är vårdslösa med ägodelar och inte seriösa. För att hitta en pålitlig och bra firma finns det olika saker du kan göra.

Några råd

Först och främst ska du inte nöja dig med det första du ser. Begär istället in offerter från cirka tre eller fyra flyttfirmor. Firmorna bör vara välkända och ha goda recensioner. Välj inte en firma med löjligt låga priser, då är det förmodligen något lurt.

En seriös flyttfirma är oftast ansluten till en organisation, som exempelvis S3F (Flyttfirmornas Branschförbund) eller SMF (Sveriges Möbeltransportörers Förbund). Du bör även begära att få företagets organisationsnummer. Med hjälp av det kan du snabbt kontrollera att företaget har F-skatt, att de betalar alla sina utgifter som arbetsgivaravgift samt även se om företaget skulle ha några betalningsanmärkningar. Skulle flyttfirman inte vilja lämna sitt organisationsnummer ska du stryka dem från listan.

Det är även viktigt att flyttfirman du anlitar är försäkrad. Skulle något gå sönder under transporten är det viktigt med försäkring då du kan få ersättning.

Vad ingår?

Olika flyttfirmor erbjuder olika tjänster. Större företag brukar dock erbjuda allt från transportbil till flyttmaterial som kartonger. Saker som bubbelplast, silkespapper och tejp brukar privatpersonen dock själv få stå för. Om du inte anlitar en firma som erbjuder packning, brukar de tillhandahålla allt packmaterial själv.

Undvik fallgroparna

Tyvärr är det ganska många som anmäler flyttfirmor till Konsumentverket, anledningen kan vara att ägodelar förstörts eller att priset höjts oväntat. För att undvika dessa fallgropar och hitta en firma som är pålitlig är det bästa sättet att höra dig för. Fråga vänner, släkt och bekanta om de har använt sig av någon flyttfirma och om de var nöjda. Även om det är bra att läsa recensioner på nätet kan du dessvärre aldrig vara helt säker på om dessa är riktiga eller köpa/påhittade.

Se till se över avtalet noggrant innan du anlitar en firma. Du vill ha svar på saker som försäkring, priser och tid. De flesta flyttfirmor kan inte lämna ett fast pris utan att först veta hur bohaget ser ut. Många företag tar istället timpris. Oavsett priset bör du få det skrivet på papper. Skulle företaget sedan säga att det blir högre pris har du alltid en överenskommelse på papper.

Var tydlig i beskrivningen

Ett vanligt problem som ibland uppstår vid en flytt är att privatpersonen inte varit tydlig nog med beskrivningen av bohaget. Det kan handla om att personen inte meddelat flyttfirman om särskilda behov. Kanske har du stora och otympliga möbler som ska flyttas, som en stor flygel. Detta är inget två personer kan bära själva utan här behövs oftast lyftanordningar eller speciella vagnar. Se till att tänka igenom alla dina ägodelar, är det något som är svårt att flytta, som behöver mer bärhjälp eller större bil? Var tydlig i beskrivningen så undviker du problem.

Gör en gratis prisförfrågan

Uppdraget
Kontaktuppgifter
Skickad
Uppgifter om uppdraget
Vart flyttar du ifrån
Vart flyttar du till
Beskriv uppdraget

Uppdraget
Kontaktuppgifter
Skickad
Kontaktuppgifter

När du klickar på ‘Skicka förfrågan’ skapar vi ett HelpHero konto åt dig. Med det godkänner du att relevanta företag kontaktar dig för att lämna offerter.

Tjänsten är helt gratis och fungerar i hela Sverige.
Kunskap är lätt att bära på
Relaterade artiklar om flytt
Flytt – Avtal och regler
Ska du flytta? Det är vanligt att känna sig stressad under en flytt, och inte undra på. Det är en minst sagt omfattande procedur som kräver såväl tid som pengar och ork. För att underlätta flytten kan det vara värt att investera i en professionell flyttfirma som kan hjälpa dig. Det finns ...
Läs mer om
Flytt – Avtal och regler
Checklista flytt – bra att tänka på
För den som ska flytta är det många saker som ska göras. Förutom att ägodelar och möbler ska packas ihop, läggas i lådor som ska märkas upp, ska det även flyttstädas och alla grejer ska transporteras. Men det är även andra saker att göra, som att flytta försäkringen till den nya bostaden,...
Läs mer om
Checklista flytt – bra att tänka på
Tips för att hitta en bra flyttfirma
Hitta bästa flyttfirman Vill du hitta bästa flyttfirman inför din flytt? Faktorer som pris och kundservice spelar givetvis en stor roll för flyttupplevelsen. Men det finns även andra saker som är bra att ha i åtanke. Här hjälper vi dig att jämföra flyttfirmor och tipsar om hur du ska gå ti...
Läs mer om
Tips för att hitta en bra flyttfirma
Skapa en gratis prisförfrågan härTjänsten fungerar i hela Sverige.