Fönsterbyte Uppsala

Funderar du på att byta till nya fönster? Uppsala har många fönsterleverantörer. Här begär du enkelt in offerter från flera av dem med bara en enda förfrågan. Fyll i dina detaljer i formuläret, så kan du få upp till sex prisförslag på ditt fönsterbyte i Uppsala – helt gratis och utan köpkrav.

Begär offert på fönsterbyte – Uppsala.
Få prisförslag från upp till sex företag.
Tjänsten är kostnadsfri och kravlös.
Jämför priser i lugn och ro när du vill.
Få pris på nya fönster – Uppsala

Välj rätt fönster i Uppsala

Det finns en hel del aspekter att ta ställning till när du funderar på nya fönster i Uppsala. Våra anslutna fönsterfirmor är experter på området, du kan alltid be dem om råd. Här följer några frågor som brukar dyka upp när det gäller nya fönster.

Hur många fönster ska du byta?

Beroende på behov och budget kan du välja att byta samtliga fönster eller bara de som är i sämst skick. Fundera på om du även bör byta ut exempelvis balkongdörrar, takfönster och skjutpartier av glas. Tänk också igenom huruvida de nuvarande fönstrena är praktiskt placerade. I vissa fall kanske du får mer nytta av en vägg i stället för ett fönster. Du kan lämna en kommentar till fönsterleverantören i formuläret för att höra om de kan hjälpa dig att sätta igen ett gammalt fönster.

Måste du kunna öppna eller vända dina nya fönster?

Beroende på förhållandena utanför bostaden och var fönstret sitter placerat kan du välja om fönstret ska gå att öppna eller ej. Är fönstret högt placerat kan det vara bra att välja ett vändbart, så att du kommer åt att putsa det inifrån. Sitter det däremot lågt, så att du kan rengöra det från utsidan, kan du ofta spara pengar på att välja ett fast fönster som inte går att öppna.

Behöver du kunna låsa dörrar och fönster?

Vill du kunna ställa upp fönstret utan att det blåser igen kan du behöva en låsfunktion i handtaget eller i karmen. Fundera även på vilken typ av lås du ska ha på eventuella glasdörrar och skjutpartier. Räcker det med ett vanligt vred på insidan blir det ofta billigare än en låskolv, som kan öppnas med nyckel från båda håll. Fråga gärna ditt försäkringsbolag om råd.

Vilket fönstermaterial ska du välja?

Det finns en rad material att välja mellan när du ska köpa nya fönster. Vanligast är trä, PVC och aluminium. Det finns för- och nackdelar med samtliga material som kan vara bra att känna till. Ta gärna en titt på vår materialtabell för att bilda dig en uppfattning om hur materialen skiljer sig åt. Du hittar den på vår huvudsida om fönsterbyte.

Smart att byta fönster och värmekälla samtidigt

Passa på att ta in offerter på en ny luftvärmepump i Uppsala när du ändå planerar att byta fönster. Genom att kombinera ett energieffektivt uppvärmningssystem med dina nya fönster kan du minska utgifterna på sikt. Smart för både plånboken och miljön!

Gör en gratis prisförfrågan

Uppdraget
Kontaktuppgifter
Skickad
Uppgifter om uppdraget
Har du någon övrig information som du vill dela?

Uppdraget
Kontaktuppgifter
Skickad
Kontaktuppgifter
Installationsadress
Tjänsten är helt gratis och fungerar i hela Sverige.
Skapa en gratis prisförfrågan härTjänsten fungerar i hela Sverige.