Fönsterbyte Västerås

Är din fastighet i behov av ett fönsterbyte? Västerås har flera fönsterfirmor. Via HelpHeros tjänst begär du snabbt in offerter från flera av dem med bara en förfrågan. Tjänsten är helt gratis och varken vi eller våra anslutna företag ställer några köpkrav. Du fyller helt enkelt i formuläret, inväntar prisförslag och jämför sedan i lugn och ro. Därefter avgör du själv om du vill gå vidare med ditt fönsterbyte i Västerås.

Få offert på fönsterbyte – Västerås.
Jämför priser i lugn och ro.
Slipp ringa runt till olika företag.
Gratis offertförfrågan helt utan köptvång.
Begär pris på fönsterbyte – Västerås

3 tips för dig som ska byta fönster i Västerås

Har du planer på att byta fönster i Västerås med omnejd? Då kan det vara bra att tänka igenom vilka behov, önskemål och förväntningar du har när det gäller dina nya fönster. Nedan har vi listat några frågor som du kan fundera på. Du kan också fråga våra anslutna fönsterfirmor som kan ge dig expertråd.

1. Hur många nya fönster behöver du?

Även om du gärna skulle vilja byta ut alla dina gamla fönster och dörrar kanske du har en budget som sätter gränser. Prioritera vilka fönster som ska bytas genom att exempelvis se till deras skick och placering.

Gör förslagsvis en lista över vilka nya fönster du skulle vilja ha. Börja med de viktigaste högst upp. Ett fönster i ett rum där ni inte spenderar mycket tid, och som därför inte behöver värmas upp till normal rumstemperatur, kanske kan vänta. Ett fönster som öppnas ofta men är svårt att stänga kanske däremot bör prioriteras.

2. Hur lätt är det att putsa dina fönster?

Även om du inte putsar dina fönster själv bör du tänka på hur tillgänglig glasytan är – både insidan och utsidan. Är det lätt att komma åt ett fönster utifrån kan du välja att montera ett fast fönster som ofta är billigare än ett öppningsbart. Fönster som är placerade högre upp kan behöva vändas ut och in för att du ska komma åt att putsa dem inifrån. Vändbara fönstermodeller kostar ofta mer, men kan vara väl värda pengarna eftersom du slipper klättra upp på en stege för att putsa dem.

Behöver du kunna låsa dörrar och fönster?

Fönsterkarmar kan tillverkas i många olika material. Bekanta dig gärna närmare med de tre vanligaste; PVC, trä och aluminium. Du hittar en bra översikt på vår huvudsida om fönsterbyte. Vill du kunna måla om enkelt kan trä vara ditt förstahandsval. Är du mer bekvämt lagd och vill minimera underhåll kanske PVC är ett bättre val.

3. Vilket material föredrar du?

Det finns en rad material att välja mellan när du ska köpa nya fönster. Vanligast är trä, PVC och aluminium. Det finns för- och nackdelar med samtliga material som kan vara bra att känna till. Ta gärna en titt på vår materialtabell för att bilda dig en uppfattning om hur materialen skiljer sig åt. Du hittar den på vår huvudsida om fönsterbyte.

Kombinera dina nya fönster med en ny värmekälla

Nya fönster är ofta en stor investering. Tack vare bytet kommer fönstrena sannolikt bli bättre isolerade, vilket kan hjälpa dig att spara in på uppvärmningskostnaden. Passa på att ta in offerter även på en ny luftvärmepump i Uppsala. Får du ett bra pris på en ny pump kan ditt fönsterbyte snabbt löna sig ännu mer.

Gör en gratis prisförfrågan

Uppdraget
Kontaktuppgifter
Skickad
Uppgifter om uppdraget
Har du någon övrig information som du vill dela?

Uppdraget
Kontaktuppgifter
Skickad
Kontaktuppgifter
Installationsadress
Tjänsten är helt gratis och fungerar i hela Sverige.
Skapa en gratis prisförfrågan härTjänsten fungerar i hela Sverige.