77 personer har gjort en prisförfrågan det senaste dygnet.

Kunskapsbank / Badrumsrenovering / Badrumsrenovering: Så lyckas du

Badrumsrenovering: Så lyckas du

Badkar med guldtassar, regnskogsdusch, två handfat och en bastu? För dig som ska renovera badrummet finns alla möjligheter att drömma stort. Visst, du har förmodligen en budget att förhålla dig till, men med lite smarta tips och budgetalternativ går det vanligtvis att hitta en lösning som passar varje plånbok. För att du ska få ett badrum som kommer skänka glädje under många år är det viktigt att planera allt noggrant. Här är några badrumsrenoverings tips som kan underlätta planeringen.

Skapa en gratis prisförfrågan härTjänsten fungerar i hela Sverige.

Inspireras och skissaEtt badrum med badkar och marmor.

Det här är kanske det roligaste momentet i planeringen; att sätta sig ner och börja bläddra i inredningstidningar, söka bland bilderna på pinterest eller läsa badrumsbloggar på internet. Nu är tiden att inspireras av olika stilar och uttryck för att så småningom komma fram till vad för typ av badrum du vill ha. Modernt, romantiskt eller kanske franskt? Skriv punktlistor på vad du vill ha. Du kanske gillar vissa detaljer i ett badrum och kaklet i ett annat. Anteckna!

Renovera badrum - Planera för värme och vatten

Beroende på om du ska totalrenovera badrummet eller endast göra en mindre förändring kan det här momentet se olika ut. För totalrenoveringen är det bra att börja fundera över vilken värmekälla du ska ha. Många gillar golvvärme eftersom det dels värmer upp hela badrummet samtidigt som det är behagligt att gå på. Även andra värmekällor som handdukstork är bra att ta med i beräkningen. Mindre detaljer men ack så viktiga är eluttagen. Detta kommer vara väsentligt för helhetsintrycket. Kanske borstar du tänderna med eltandborste? Då kanske du vill sätta ett eluttag inuti ett av badrumsskåpen för att på så vis dölja sladdar.

När man planerar ett badrum är det lätt att stirra sig blind på kakel och badrumsinredning. Men kom ihåg andra delar som kommer vara viktiga för trivseln. Till exempel förvaringsutrymmen. Om du vill kunna förvara hemmets städmaterial, toapapper, hygienartiklar och handdukar i badrummet kan det vara bra att skissa på dold förvaring. Det kan handla om inbyggda skåp eller hurtsar.

Gult badkar är placerat i vardagsrummet. Det har länge varit populärt med öppna planlösningar där rum flyter samman med rum till en enda stor yta. Nu har den trenden också nått badrummen.

Kom ihåg placering

Något som är bra att komma ihåg inför badrumsrenoveringen är krokar och liknande hänganordningar. Dessa måste nämligen fästas i en fast konstruktion. Detta är viktigt just eftersom det handlar om ett våtrum.

Vart vill du duscha? Kom ihåg att duschen måste placeras på en plats där det finns golvbrunn samt där golvet har rätt lutning. Det finns dessutom många olika alternativ för duschar. Vissa satsar på en praktisk duschkabin, andra vill bygga en egen dusch med väggar och kakel.

Dags att börja jobba med badrumsrenoveringen

Innan du tar in hantverkare och skriver på olika arbetsavtal är det bra att komma fram till din totala budget. Kolla upp varje enskild kostnad och se till att få med allt från hantverkare och rörmokare till kakel, klinker, badrumsinredning och VVS-montörer. Detta är bara några av kostnaderna. När du satt en budget är det dags att hitta ett företag som kan hjälpa dig med renoveringen.

Fler inlägg om Badrum

Kakla badrum på våtrumsmatta (tips, regler och kostnad)
När det kommer till badrumsrenovering är det sällan man hör talas om smarta genvägar. Samtidigt är det faktiskt så att de existerar. Att kakla badrum på våtrumsmatta kan till exempel spara både tid och pengar. Det är lätt att se fördelarna med att kakla badrum på våtrumsmatta. En stor...
Läs mer om Kakla badrum på våtrumsmatta (tips, regler och kostnad)
Så gör du en badrumsrenovering till ett bra pris
Kostnaden för en badrumsrenovering avgörs av många olika saker. När det gäller utrustning och funktion, behöver de allra flesta av oss prioritera vad som är viktigast. Hur ser din lista ut? Är bastu ett måste? Eller badkar? Skötbord? Tvättmaskin? Har du behov av en grundlig förändring ell...
Läs mer om Så gör du en badrumsrenovering till ett bra pris
Microcement i badrummet? Kostnad och tips
Funderar du på att köpa microcement? I Sverige har det blivit allt mer populärt att inreda badrummet med microcement. Det är inte så konstigt; det är ett material som är starkare än betong och lätt att rengöra. Med andra ord så är det perfekt för badrum. Så mycket kostar det att inreda b...
Läs mer om Microcement i badrummet? Kostnad och tips