Så ökar du värdet på bostaden

Går du i säljtankar? En bostadsförsäljning är förmodligen den största affären du kommer att göra, och en bra chans att tjäna en del pengar. Den största faktorn som påverkar försäljningspriset har dock att göra med hur bostadsmarkanden ut. Den går ju upp och ned. Vissa perioder är det helt enkelt inte rätt tid att sälja. Men om du ändå bestämt dig finns det många saker du kan göra för att öka värdet på bostaden. Här kommer en lista på saker som kan vara bra att se över.

Gör i ordning bostaden – En bra investering

Ett risigt och ofärdigt hem kommer inte se särskilt lockande ut för besökaren. Se till att rusta upp hemmet där det behövs. Det kostar pengar, men behöver inte vara alltför dyrt om du gör mycket själv. Några av rum som kan behöva en uppfräschning är kök och badrum. Vi pratar inte om att sätta marmor på badrumsväggarna eller köpa en dyr spis till köket. Ibland räcker det med att måla om skåpsluckorna i köket till en neutral och fräsch färg och sätta fast nya och moderna knoppar eller handtag.

Så ökar du värdet på din bostad.pdf

Om badrummet har en ful gammal plastmatta och uråldrigt badkar kan det vara värt att byta ut detta för att fräscha upp. Det kostar ett par tusen att renovera badrummet, men genom att välja billigt kakel och billig inredning behöver det inte bli särskilt dyrt. Dessutom har du stora chanser att dra upp bostadsvärdet med mycket mer pengar än vad den lilla investeringen kostade.

Styla hemmet

Ett hem som har stylats i skandinavisk stil.Innan mäklarfotografen kommer och fotar bostaden för försäljningen bör du rensa alla ytor och städa ordentligt. Ta bort alla personliga saker som foton, barnens handavtryck och diplom. Satsa istället på en neutral men mysig inredning, gärna med fräscha kulörer och färger. Det finns mycket inspiration att hitta i inredningstidningar och på nätet. Hellre för lite saker än för mycket. Den potentiella köparen ska ju kunna föreställa sig hemmet som sitt, något som blir svårt om det är för plottrigt.

Kom även ihåg väggarna. Helt vita och tomma väggar kan snabbt se tråkigt och oinspirerande ut. Sätt upp några snygga och stiliga tavlor ovanför soffan i vardagsrummet eller en stor spegel i hallen.

Utsidan räknas

När det kommer till hus är tomten också väldigt viktig, särskilt för potentiella köpares första intryck. En igenvuxen trädgård får besökare att känna att massor av jobb och fysiskt arbete krävs. Se till att klippa gräset och rensa rabatten innan mäklaren tar med de första besökarna. Om det är sommar kanske du kan investera i en mysig sittgrupp utomhus. Är det vinter kan ett par lyktor med levande ljus skapa en trevlig och inbjudande känsla.

Detaljerna

Missa inte enkla saker som att putsa fönstren, rengöra diskhoar och ta bort dammråttor från hörnen. Det är lite tråkigt att göra, men går relativt snabbt och skapar stor förändring. Du vill ju visa upp hemmet från sin absolut bästa sida. Piffa upp det sista genom att köpa några mysiga lampor eller ljusslingor. Belysning, växter och textilier är dina bästa vänner vid homestyling.

Gör en gratis prisförfrågan

Uppdraget
Kontaktuppgifter
Skickad
Uppgifter om uppdraget
Beskriv uppdraget

Uppdraget
Kontaktuppgifter
Skickad
Kontaktuppgifter
Installationsadress

(Adressen där uppdraget ska utföras)

När du klickar på ‘Skicka förfrågan’ skapar vi ett HelpHero konto åt dig. Med det godkänner du att relevanta företag kontaktar dig för att lämna offerter.

Tjänsten är helt gratis och fungerar i hela Sverige.
Kunskap är lätt att bära på
Relaterade artiklar om bygg & Renovering
Hur fungerar rotavdraget 2024?
Rotavdraget är en slags skattereduktion som infördes i Sverige 1993 och kallades då för ROT-programmet. "ROT" står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad och avdraget kan du använda när du anlitar en hantverkare eller ett byggföretag. Rotavdraget innebär att du kan minska arbetskostnad...
Läs mer om
Hur fungerar rotavdraget 2024?
Regler för rotavdrag
Så här skriver skatteverket angående regler för rotavdrag Rotavdraget 2023 är till för privatpersoner som äger sin bostad typ villa, bostadsrätt eller ägarlägenhet samt har en inkomst och utför godkänt arbete i eller inom fastigheten. Småhus Bygg – reparera och underhålla Krav för rotav...
Läs mer om
Regler för rotavdrag
Hur fungerar rotavdraget 2022?
Rotavdraget är en slags skattereduktion som infördes i Sverige 1993 och kallades då för ROT-programmet. "ROT" står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad och avdraget kan du använda när du anlitar en hantverkare eller ett byggföretag. Rotavdraget innebär att du kan minska arbetskostnad...
Läs mer om
Hur fungerar rotavdraget 2022?
Skapa en gratis prisförfrågan härTjänsten fungerar i hela Sverige.