79 personer har gjort en prisförfrågan det senaste dygnet.

Kundtjänst: 08-232 232
Kunskapsbank / Flytt / Checklista för dig som ska flytta

Checklista för dig som ska flytta

Möbler, kläder, porslin och böcker. Under en flytt ska varenda ägodel packas ner i lådor och transporteras till den nya bostaden. Det finns många delar som är roliga med en flytt, men också delar som är både slitsamma och tidskrävande. För att du ska flytta på ett så smärtfritt sätt som möjligt är det smart att göra en checklista.

Följ våra tips när nedan för en snabbare flytt!

Skapa en gratis prisförfrågan härTjänsten fungerar i hela Sverige.

1.Flyttfirma eller på egen hand

kvinna skriver på sin checklista inför flytten.

Du behöver först och främst bestämma om du ska boka in en flyttfirma eller inte? Om du är rädd för att priset ska bli för högt är det bra att komma ihåg att du kan använda rutavdraget. Det innebär att du kan dra av 50 procent av arbetskostnaden för flyttfirman.

2.Flytta själv

Om du bestämt dig för att flytta utan att anlita en firma är det bra att ta hjälp av släkt och vänner. Fråga i god tid så att dina vänner hinner boka in flytten i schemat. Det är även bra att hyra en flyttbil för att underlätta transporten av dina möbler och prylar. Om du har tunga saker som ska lyftas är det smart att även låna en så kallad bärsele. Den fördelar vikten bättre på kroppen och förhindrar att du skadar dig när du bär tungt.

3.Flyttmaterial

Kartonger är ett måste under en flytt och det går oftast åt fler än vad man kan tro. Räkna med cirka en flyttlåda per kvadrat. Det går att hyra flyttlådor om du inte vill köpa nya. Kanske känner du någon som flyttat nyligen? Då kan du säkert få låna flyttkartonger.

4.Rensa

Under en flytt behöver du gå igenom allt du äger. Med andra ord är det ett ypperligt tillfälle att rensa och slänga/skänka/sälja sådant du inte vill ta med dig till din nya bostad. Men att sitta och rensa allt samtidigt som du packar är inte att föredra. Se till att rensa ur i god tid innan du flyttar. Kanske kan du anordna en gårdsloppis?

5.Packa smart

För att du inte ska råka slarva bort dina saker eller röra till det i onödan är det bra att skriva ner en packningsplan. Gör en punktlista för varje rum. Vad kan du börja med att packa ner och vad behöver du kunna använda in i det sista? Ha en särskild låda med dina värdesaker, exempelvis smycken och elektronik som du kan bära själv.

6.Kom ihåg detta

Slutligen behöver du kontakta vissa företag under flytten. Bland annat behöver du anmäla adressändring. Elleverantören behöver informeras så att du får abonnemanget till din nya adress. Även bredband och telefonoperatör är bra att fixa. Om du flyttar till hus behöver du även höra av dig till din kommun gällande sophämtningen.

Fler inlägg om Flytt

Flytthjälp kostnad – Olika faktorer spelar in
Flyttfirma kostnad – Olika faktorer spelar in Priset för en flytt varierar så klart. Oftast blir priset högre om du ska flytta långt och om du bor i ett stort hus med mycket saker. Den absolut största fördelen med en flyttfirma är dock att du sparar tid. Oftast tillhandahåller firmor allt ...
Läs mer om Flytthjälp kostnad – Olika faktorer spelar in
Tips till dig som ska flytta utomlands
En utlandsflytt är ofta ett riktigt äventyr. Vissa flyttar utomlands på grund av en ny jobbtjänst, studier eller ett nytt förhållande medan andra bara vill ha sol och värme. Oavsett anledning till flytten finns det en hel del saker att komma ihåg och tänka på. Flyttanmälan, flyttlass och...
Läs mer om Tips till dig som ska flytta utomlands
Försäkringar flytt – Investera i din säkerhet
Oavsett om du ska flytta till en lägenhet eller till ett hus är det viktigt att du undersöker vilka försäkringar du kan tänkas behöva. Vi ska gå igenom några bra alternativ på den här sidan. Olika sorters försäkringar Det finns väldigt många olika försäkringar, men den allra viktigaste ...
Läs mer om Försäkringar flytt – Investera i din säkerhet