Solpaneler & Solceller Stockholm

Nu kan du enkelt begära in offerter på solpaneler och solceller i Stockholm via HelpHeros kostnadsfria tjänst. Vi har flera anslutna solcellsföretag i Stockholmsområdet som gärna ger dig ett kostnadsförslag – helt utan köptvång. Genom att fylla i formuläret nedan kan du få upp till sex offerter som du bekvämt kan jämföra i lugn och ro. Därefter kan du kontakta valfritt företag för att få hjälp med din solcellsinstallation i Stockholm.

Skaffa solpaneler/solceller – Stockholm
En förfrågan – upp till 6 prisförslag
Kostnadsfri offerttjänst – inget köptvång
Bekväm prisjämförelse – ingen stress
Begär pris: Solceller Stockholm

Installera solceller – vanliga begrepp

Du som har planer på att installera solceller i Stockholm med omnejd gör klokt i att läsa på lite i ämnet. Att känna till ett par vanliga begrepp gör det lättare att förstå offerterna och dina valmöjligheter. Här går vi igenom de allra vanligaste begreppen som ofta dyker upp när du ska installera solceller i Stockholm, eller någon annanstans i landet.

Solfångare, solpaneler och solceller

Kärt barn har många namn – de allra flesta solcellsföretag har stor förståelse för att begreppen används lite hur som helst. Det som kan vara bra att veta är att:

…en solcell är en liten cell som omvandlar solens strålar till elektricitet genom kiselkristallerna den innehåller.

…en solfångare omvandlar istället solstrålarna till värme genom vätskan den innehåller.

…solcellspaneler är större enheter som består av flera sammankopplade solceller . Ibland kallas dessa kort och gott för solpaneler. Här kan du läsa mer om olika typer av solceller.

Mikroproducent och solcellsbatteri

Om du har en solcellsanläggning som producerar mer elektricitet än ditt hushåll förbrukar under ett dygn innebär det att du kan få el över. Det finns olika sätt att dra nytta av överskottselen:

  • Du kan bli mikroproducent, vilket innebär att du skickar ut el som du inte använder på det allmänna elnätet. Mikroproducenter får ofta betalt i form av rabatterade elräkningar.

  • Du kan lagra elen i ett solcellsbatteri, vilket innebär att du kan utnyttja den vid ett senare tillfälle.

Integrerade takpaneler

Du som ska installera solceller på ditt tak i Stockholm kan välja utanpåliggande eller integrerade solcellspaneler. Idag finns det möjlighet att integrera solcellerna så att de ser ut nästan exakt som vanliga takpannor. Det är ett utmärkt val för dig som uppskattar design och vill ha solel utan att kompromissa med din fastighets utseende.

Passa på att byta ut taket

När du ska installera solceller på villatak eller andra tak i Stockholm kan det vara värt att se över takets skick först. Om det börjar bli dags för ett takbyte kan du passa på att begära in kostnadsfria offerter från takläggare i Stockholm via HelpHero. På så vis säkerställer du att din solcellsinstallation står sig i många år framöver utan att behöva läggas om i samband med ett takbyte.

Gör en gratis prisförfrågan

Uppdraget
Kontaktuppgifter
Skickad
Uppgifter om uppdraget
Har du någon övrig information som du vill dela?

Uppdraget
Kontaktuppgifter
Skickad
Kontaktuppgifter
Installationsadress
Tjänsten är helt gratis och fungerar i hela Sverige.
Skapa en gratis prisförfrågan härTjänsten fungerar i hela Sverige.