Flyttfirma kostnad – Olika faktorer spelar in

Priset för en flytt varierar så klart. Oftast blir priset högre om du ska flytta långt och om du bor i ett stort hus med mycket saker. Den absolut största fördelen med en flyttfirma är dock att du sparar tid. Oftast tillhandahåller firmor allt från transport och flyttlådor till paketering av alla möbler och saker, men vad som ingår i priset varierar naturligtvis från bolag till bolag.

För att räkna ut hur mycket pengar du vill lägga på flytthjälp behöver du först och främst veta vilka moment du kan tänka dig att utföra själv.

Spara in pengar enkelt

Du kan sänka kostnaden för flytten genom att själv stå för kartonger och packmaterial. Det går ibland att hyra lådor, men det finns även att köpa i butiker som Clas Ohlson. Det blir också billigare att flytta om du ber om hjälp av bekanta. Hör dig för, kanske kan du få hjälp av vänner och familj, och kanske känner du till och med någon som äger en skåpbil eller ett släp.

Gör dig av med saker

När du ändå genomgår något så omfattande som en flytt kan du lika gärna passa på att rensa i röran. Finns det möbler eller prylar som sett sina bästa dagar? Eller som helt enkelt inte kommer att användas/ passa in i ditt nya hem? Se till att ge bort, sälja eller återvinna gamla prylar och möbler. Ju färre saker och mindre volym som ska flyttas, desto billigare blir det att anlita flytthjälp.

Lång eller kort flytt?

En man och en kvinna packar ner saker i flyttlådor.

Ytterligare en påverkande faktor på priset är hur stort avstånd du (och dina saker) ska flytta. Vissa flyttar inom samma kommun, medan andra, på grund av jobb eller annat, bestämmer sig från att flytta stora avstånd. Som mellan Norrland och Skåne. Om du ska flytta långt blir flytthjälpen dyrare, men det kan även vara just vid längre flyttar som det är extra bekvämt att få professionell hjälp för att underlätta och göra flytten så smidig som möjligt.

Prisuppskattning

Eftersom många olika faktorer avgör vad slutkostnaden för en flytt blir, kan man inte säga ett exakt pris utan att se på förutsättningarna. Men i runda slängar, sett till vad de flesta flyttfirmor tar betalt, ligger priset från cirka 70 kronor per kvadratmeter. Då brukar allt från transport till kartonger och nedpackning ingå. Priset är uträknat efter rutavdraget. Avdraget kan användas av dig som är privatperson och ligger på 50 procent på upp till 25 000 kronor per person och år. Är man över 65 år ökar avdraget.

Jämför priset

Trots att prisläget är ganska jämnt mellan de olika flyttfirmorna, är det ändå alltid bra att jämföra priserna. Men framförallt är det viktigt att jämföra företagen baserat på deras recensioner och omdömen. Det är värt att lägga lite mer pengar på en pålitlig flyttfirma med bra renommé än ett lägre pris och råka anlita en firma som är vårdslös med dina ägodelar och rentav opålitliga.

Gör en gratis prisförfrågan

Uppdraget
Kontaktuppgifter
Skickad
Uppgifter om uppdraget
Vart flyttar du ifrån
Vart flyttar du till
Beskriv uppdraget

Uppdraget
Kontaktuppgifter
Skickad
Kontaktuppgifter

När du klickar på ‘Skicka förfrågan’ skapar vi ett HelpHero konto åt dig. Med det godkänner du att relevanta företag kontaktar dig för att lämna offerter.

Tjänsten är helt gratis och fungerar i hela Sverige.
Kunskap är lätt att bära på
Relaterade artiklar om flytt
Flytt – Avtal och regler
Ska du flytta? Det är vanligt att känna sig stressad under en flytt, och inte undra på. Det är en minst sagt omfattande procedur som kräver såväl tid som pengar och ork. För att underlätta flytten kan det vara värt att investera i en professionell flyttfirma som kan hjälpa dig. Det finns ...
Läs mer om
Flytt – Avtal och regler
Checklista flytt – bra att tänka på
För den som ska flytta är det många saker som ska göras. Förutom att ägodelar och möbler ska packas ihop, läggas i lådor som ska märkas upp, ska det även flyttstädas och alla grejer ska transporteras. Men det är även andra saker att göra, som att flytta försäkringen till den nya bostaden,...
Läs mer om
Checklista flytt – bra att tänka på
Tips för att hitta en bra flyttfirma
Hitta bästa flyttfirman Vill du hitta bästa flyttfirman inför din flytt? Faktorer som pris och kundservice spelar givetvis en stor roll för flyttupplevelsen. Men det finns även andra saker som är bra att ha i åtanke. Här hjälper vi dig att jämföra flyttfirmor och tipsar om hur du ska gå ti...
Läs mer om
Tips för att hitta en bra flyttfirma
Skapa en gratis prisförfrågan härTjänsten fungerar i hela Sverige.