97 personer har gjort en prisförfrågan det senaste dygnet.

Kunskapsbank / Flytt / Flytthjälp kostnad – Olika faktorer spelar in

Flyttfirma kostnad – Olika faktorer spelar in

Priset för en flytt varierar så klart. Oftast blir priset högre om du ska flytta långt och om du bor i ett stort hus med mycket saker. Den absolut största fördelen med en flyttfirma är dock att du sparar tid. Oftast tillhandahåller firmor allt från transport och flyttlådor till paketering av alla möbler och saker, men vad som ingår i priset varierar naturligtvis från bolag till bolag.

För att räkna ut hur mycket pengar du vill lägga på flytthjälp behöver du först och främst veta vilka moment du kan tänka dig att utföra själv.

Skapa en gratis prisförfrågan härTjänsten fungerar i hela Sverige.

Spara in pengar enkelt

Du kan sänka kostnaden för flytten genom att själv stå för kartonger och packmaterial. Det går ibland att hyra lådor, men det finns även att köpa i butiker som Clas Ohlson. Det blir också billigare att flytta om du ber om hjälp av bekanta. Hör dig för, kanske kan du få hjälp av vänner och familj, och kanske känner du till och med någon som äger en skåpbil eller ett släp.

Gör dig av med saker

När du ändå genomgår något så omfattande som en flytt kan du lika gärna passa på att rensa i röran. Finns det möbler eller prylar som sett sina bästa dagar? Eller som helt enkelt inte kommer att användas/ passa in i ditt nya hem? Se till att ge bort, sälja eller återvinna gamla prylar och möbler. Ju färre saker och mindre volym som ska flyttas, desto billigare blir det att anlita flytthjälp.

Lång eller kort flytt?

En man och en kvinna packar ner saker i flyttlådor.

Ytterligare en påverkande faktor på priset är hur stort avstånd du (och dina saker) ska flytta. Vissa flyttar inom samma kommun, medan andra, på grund av jobb eller annat, bestämmer sig från att flytta stora avstånd. Som mellan Norrland och Skåne. Om du ska flytta långt blir flytthjälpen dyrare, men det kan även vara just vid längre flyttar som det är extra bekvämt att få professionell hjälp för att underlätta och göra flytten så smidig som möjligt.

Prisuppskattning

Eftersom många olika faktorer avgör vad slutkostnaden för en flytt blir, kan man inte säga ett exakt pris utan att se på förutsättningarna. Men i runda slängar, sett till vad de flesta flyttfirmor tar betalt, ligger priset från cirka 70 kronor per kvadratmeter. Då brukar allt från transport till kartonger och nedpackning ingå. Priset är uträknat efter rutavdraget. Avdraget kan användas av dig som är privatperson och ligger på 50 procent på upp till 25 000 kronor per person och år. Är man över 65 år ökar avdraget.

Jämför priset

Trots att prisläget är ganska jämnt mellan de olika flyttfirmorna, är det ändå alltid bra att jämföra priserna. Men framförallt är det viktigt att jämföra företagen baserat på deras recensioner och omdömen. Det är värt att lägga lite mer pengar på en pålitlig flyttfirma med bra renommé än ett lägre pris och råka anlita en firma som är vårdslös med dina ägodelar och rentav opålitliga.

Fler inlägg om Flytt

Tips för att hitta en bra flyttfirma
När det börjar dra ihop sig till en flytt finns det mycket att tänka på och det är mycket som ska göras. Allting ska packas ner i lådor, abonnemang ska sägas upp eller flyttas och det ska flyttstädas. Många väljer att ta hjälp av en flyttfirma för att spara tid, men också för att spara en...
Läs mer om Tips för att hitta en bra flyttfirma
Vad kostar det att flytta till en lägenhet och hur hittar jag en bra flyttfirma?
När du vill flytta och funderar på vad det kostar att anlita en flyttfirma spelar flera faktorer in. Dessa faktorer beror på din bekvämlighetsnivå och hur stor bostaden är. Om du exempelvis själv packar och även monterar ned möbler blir det ett billigare pris, men det du investerar iställ...
Läs mer om Vad kostar det att flytta till en lägenhet och hur hittar jag en bra flyttfirma?
Tips till dig som ska flytta utomlands
En utlandsflytt är ofta ett riktigt äventyr. Vissa flyttar utomlands på grund av en ny jobbtjänst, studier eller ett nytt förhållande medan andra bara vill ha sol och värme. Oavsett anledning till flytten finns det en hel del saker att komma ihåg och tänka på. Flyttanmälan, flyttlass och...
Läs mer om Tips till dig som ska flytta utomlands