Försäkringar flytt – Investera i din säkerhet

Oavsett om du ska flytta till en lägenhet eller till ett hus är det viktigt att du undersöker vilka försäkringar du kan tänkas behöva. Vi ska gå igenom några bra alternativ på den här sidan.

Olika sorters försäkringar

Det finns väldigt många olika försäkringar, men den allra viktigaste för dig som ska flytta är hemförsäkringen. I regel täcker en hemförsäkring saker som stöld eller olyckor i bostaden. Det kan exempelvis handla om en vattenläcka eller ett mögelangrepp. Exakt hur hemförsäkringen ser ut beror på vilket försäkringsbolag du väljer, men något som alla hemförsäkringar har är:

  • Egendomsskydd – ett skydd som ger dig ersättning om dina ägodelar stjäls eller om bostaden börjar brinna.
  • Reseskydd – en slags reseförsäkring som oftast gäller i 45 dagar, men ibland mer. Skulle du till exempel behöva sjukvård på resan är det reseskyddet som täcker dina utgifter.
  • Ansvarsskydd – detta är ett skydd om du skulle bli tvungen att betala skadestånd.
  • Rättsskydd – skulle en tvist uppstå, exempelvis mellan dig och hyresvärden, täcker rättskyddet dina utgifter för ett juridiskt ombud.
  • Överfallsskydd – en försäkring som ger dig ersättning om du till exempel skulle råka ut för en misshandel eller liknande.

Eftersom att alla människor har olika behov och förutsättningar brukar det gå att göra olika tillval till sin hemförsäkring. Olika företag erbjuder olika tillägg, men i regel handlar det till exempel om drulleförsäkringar, utökade reseförsäkringar, olycksfallsförsäkring och allriskförsäkringar.

Jämför noggrant mellan försäkringarna

Familj har precis flyttat in i ny lägenhet.

Det finns en uppsjö av olika försäkringar att välja bland och många olika prisklasser. Innan du bestämmer dig är det viktigt att du kontrollerar företagen. Läs på om vad som ingår, hur försäkringarna fungerar, se också över recensioner och betyg. Att välja den billigaste försäkringen är inte alltid det bästa. Vissa personer behöver en viss typ av skydd, medan andra personer har andra behov. Se över vad som ingår i försäkringen så att du är säker på att den täcker det som du behöver.

Har du redan en hemförsäkring?

Om du ska flytta till en ny bostad kanske du redan har en befintlig hemförsäkring som du är nöjd med. Om så är fallet brukar det oftast gå att flytta försäkringen till den nya adressen. För att ta reda på om det är möjligt bör du kontakta ditt nuvarande försäkringsbolag i god tid innan flytten. Försäkringsbolaget vill ha information om den nya bostaden och de nya boendeförhållandena. Detta för att veta om dessa påverkar hemförsäkringen och om det krävs tillval. Det kan hända att försäkringspremien förändras.

För dig som flyttar hemifrån

Det är lätt att tro att hemförsäkringen som du hade när du bodde hemma även ska gälla när du flyttar hemifrån, men så är inte fallet. För dig som ska lämna boet och flytta till din egna bostad behöver teckna en ny hemförsäkring. Trots att man som ung vuxen och studerande sällan har mycket pengar gäller det att tänka smart och inte snålt. Kanske har du inget av värde i lägenheten? Men tänk om du råkat lämna kaffekokaren eller plattan på? En brand blir otroligt kostsam utan försäkring.

Gör en gratis prisförfrågan

Uppdraget
Kontaktuppgifter
Skickad
Uppgifter om uppdraget
Vart flyttar du ifrån
Vart flyttar du till
Har du någon övrig information som du vill dela?

Uppdraget
Kontaktuppgifter
Skickad
Kontaktuppgifter
Tjänsten är helt gratis och fungerar i hela Sverige.
Kunskap är lätt att bära på
Relaterade artiklar om flytt
Flytt – Avtal och regler
Ska du flytta? Det är vanligt att känna sig stressad under en flytt, och inte undra på. Det är en minst sagt omfattande procedur som kräver såväl tid som pengar och ork. För att underlätta flytten kan det vara värt att investera i en professionell flyttfirma som kan hjälpa dig. Det finns ...
Läs mer om
Flytt – Avtal och regler
Checklista flytt – bra att tänka på
För den som ska flytta är det många saker som ska göras. Förutom att ägodelar och möbler ska packas ihop, läggas i lådor som ska märkas upp, ska det även flyttstädas och alla grejer ska transporteras. Men det är även andra saker att göra, som att flytta försäkringen till den nya bostaden,...
Läs mer om
Checklista flytt – bra att tänka på
Tips för att hitta en bra flyttfirma
Hitta bästa flyttfirman Vill du hitta bästa flyttfirman inför din flytt? Faktorer som pris och kundservice spelar givetvis en stor roll för flyttupplevelsen. Men det finns även andra saker som är bra att ha i åtanke. Här hjälper vi dig att jämföra flyttfirmor och tipsar om hur du ska gå ti...
Läs mer om
Tips för att hitta en bra flyttfirma
Skapa en gratis prisförfrågan härTjänsten fungerar i hela Sverige.