72 personer har gjort en prisförfrågan det senaste dygnet.

Kunskapsbank / Flytt / Vad kostar det att anlita en flyttfirma?

Vad kostar det att anlita en flyttfirma?

Har du skrivit på kontraktet för din nya bostad? Det är mycket att tänka på inför en flytt. Alla ägodelar ska packas ner och transporteras till ditt nya hem. Dessutom ska din gamla bostad flyttstädas – ett av de mindre roliga måstena på listan. För att flytten ska flyta på så smidigt som möjligt kan du anlita en flyttfirma. En flyttfirma hjälper dig med allt från nedpackning av ägodelar till transportering, uppackning och städning. Det är en tjänst de flesta kan dra nytta av, frågan är vad priset för en flyttfirma ligger på?

Passa på att göra en gratis förfrågan och få flera offerter från olika företag som är proffs på flytt!

Begär gratis offert

Tre saker som påverkar priset på flytten

Flyttlåda och spargris Om du vill vet hur mycket det kommer att kosta att anlita en flyttfirma måste du först och främst titta på tre faktorer. Dessa är:
  • Hur omfattande flytten är – alltså hur mycket som ska packas och transporteras.
  • När flytten ska ske. Om du måste flytta under en helg kan du räkna med att priserna stiger. Det är i regel billigare att hyra en flyttfirma på veckodagar.
  • Var i landet du bor. Flyttfirmor i storstäder som Stockholm, Göteborg och Malmö har oftast något högre priser än mindre orter.

Jämför och begär offerter från olika flyttfirmor

För att hitta en flyttfirma som passar din budget är det bäst att begära offert från flera firmor. De flesta flyttfirmor tar betalt per timme och timpriset brukar ligga någonstans mellan 350 – 550 kronor. Detta kan givetvis variera en del beroende på företag. Kom ihåg att du får ner priset rejält när du utnyttjar rutavdraget. Detta är ett avdrag som privatpersoner kan använda för hushållsnära tjänster. Här ingår exempelvis trädgårdsarbete, städning, flytt och reparation. Du får som mest göra ett avdrag på 25 000 kronor om du är yngre än 65 år vid beskattningsårets ingång och 50 000 kronor om du är över 65. Rutavdraget innebär att 50 procent av arbetskostnaden dras av. Med andra ord kan du anlita flyttfirma till ett betydligt mer förmånligt pris.

Vet du inte vilken flyttfirma du ska välja? Gå inte enbart på priset

På HelpHero ser vi till att flyttfirman är pålitlig. Det är framför allt viktigt att flyttfirman har rätt försäkringar. Utan försäkring får du inte ersättning om flyttfirman skulle råka slarva bort eller förstöra ägodelar under flytten. En bra flyttfirma är dessutom snabb, men ändå noggranna, och punktlig.

Fler inlägg om flytt

Ska du flytta och bo i andrahand? Så undviker du problem
Att hyra en lägenhet i andrahand kan ibland vara det enda alternativet för den som letar ny bostad.  I framför allt storstäder som Stockholm och Göteborg (där det råder bostadsbrist) har det längre varit extremt svårt att få ett förstahandskontrakt. Den som inte vill köpa en bostadsrätt m...
Läs mer om Ska du flytta och bo i andrahand? Så undviker du problem
Flytta kontor – Ta hjälp från en firma
En kontorsflytt är långt mer omfattande än en privatflytt. Anledningen är att kontorsflyttar ofta måste gå snabbt för att inte förlora mycket pengar under den tid som de anställda inte kan arbeta. Dessutom behöver man ofta hantera viktiga dokument och ömtåliga produkter som datorer och se...
Läs mer om Flytta kontor – Ta hjälp från en firma
Ska du flytta ut från din lägenhet? Tänk på det här
Det finns många fördelar med att bo i en hyreslägenhet. Du behöver inte själv reparera eller fixa trasiga saker och du kan flytta i stort sett när du vill. Men om du nu tänker flytta ut från lägenhet finns det vissa saker att tänka på. Villkor för din flytt Hyresvärden ställer ...
Läs mer om Ska du flytta ut från din lägenhet? Tänk på det här