131 personer har gjort en prisförfrågan det senaste dygnet.

Kundtjänst: 08-232 232
Kunskapsbank / Flytt / Vad kostar det att anlita en flyttfirma?

Vad kostar det att anlita en flyttfirma?

Har du skrivit på kontraktet för din nya bostad? Det är mycket att tänka på inför en flytt. Alla ägodelar ska packas ner och transporteras till ditt nya hem. Dessutom ska din gamla bostad flyttstädas – ett av de mindre roliga måstena på listan. För att flytten ska flyta på så smidigt som möjligt kan du anlita en flyttfirma. En flyttfirma hjälper dig med allt från nedpackning av ägodelar till transportering, uppackning och städning. Det är en tjänst de flesta kan dra nytta av, frågan är vad priset för en flyttfirma ligger på?

Skapa en gratis prisförfrågan härTjänsten fungerar i hela Sverige.

Tre saker som påverkar priset på flytten

Flyttlåda och spargris

Om du vill vet hur mycket det kommer att kosta att anlita en flyttfirma måste du först och främst titta på tre faktorer.

Dessa är:

  • Hur omfattande flytten är – alltså hur mycket som ska packas och transporteras.
  • När flytten ska ske. Om du måste flytta under en helg kan du räkna med att priserna stiger. Det är i regel billigare att hyra en flyttfirma på veckodagar.
  • Var i landet du bor. Flyttfirmor i storstäder som Stockholm, Göteborg och Malmö har oftast något högre priser än mindre orter.

Jämför och begär offerter från olika flyttfirmor

För att hitta en flyttfirma som passar din budget är det bäst att begära offert från flera firmor. De flesta flyttfirmor tar betalt per timme och timpriset brukar ligga någonstans mellan 350 – 550 kronor. Detta kan givetvis variera en del beroende på företag. Kom ihåg att du får ner priset rejält när du utnyttjar rutavdraget. Detta är ett avdrag som privatpersoner kan använda för hushållsnära tjänster. Här ingår exempelvis trädgårdsarbete, städning, flytt och reparation. Sedan 2019 får du som mest göra ett avdrag på 50 000 kronor. Innan dess fick du endast ett avdrag på 25 000 kronor om du var yngre än 65 år vid beskattningsårets ingång och 50 000 kronor om du var över 65. Rutavdraget innebär att 50 procent av arbetskostnaden dras av. Med andra ord kan du anlita flyttfirma till ett betydligt mer förmånligt pris.

Vet du inte vilken flyttfirma du ska välja? Gå inte enbart på priset

Många är oroliga för att flyttfirman inte ska vara pålitlig. Börja med att kolla upp flyttfirmans försäkringar! Utan en försäkring får du ingen ersättning om flyttfirman skulle råka slarva bort eller förstöra ägodelar under flytten. En bra flyttfirma är dessutom snabb, men ändå noggranna, och punktlig.

Fler inlägg om Flytt

Flytthjälp kostnad – Olika faktorer spelar in
Flyttfirma kostnad – Olika faktorer spelar in Priset för en flytt varierar så klart. Oftast blir priset högre om du ska flytta långt och om du bor i ett stort hus med mycket saker. Den absolut största fördelen med en flyttfirma är dock att du sparar tid. Oftast tillhandahåller firmor allt ...
Läs mer om Flytthjälp kostnad – Olika faktorer spelar in
Tips till dig som ska flytta utomlands
En utlandsflytt är ofta ett riktigt äventyr. Vissa flyttar utomlands på grund av en ny jobbtjänst, studier eller ett nytt förhållande medan andra bara vill ha sol och värme. Oavsett anledning till flytten finns det en hel del saker att komma ihåg och tänka på. Flyttanmälan, flyttlass och...
Läs mer om Tips till dig som ska flytta utomlands
Försäkringar flytt – Investera i din säkerhet
Oavsett om du ska flytta till en lägenhet eller till ett hus är det viktigt att du undersöker vilka försäkringar du kan tänkas behöva. Vi ska gå igenom några bra alternativ på den här sidan. Olika sorters försäkringar Det finns väldigt många olika försäkringar, men den allra viktigaste ...
Läs mer om Försäkringar flytt – Investera i din säkerhet