Badkar tips: Modell, storlek och funktion

Det finns många fördelar med att ha ett badkar hemma. Det känns lyxigt att kunna tappa upp ett varmt bubbelbad en mörk vinterkväll. Men innan du beställer ett badkar finns det olika saker att tänka igenom. Idag finns det ju nämligen mängder av modeller och priser att välja bland. Det finns till exempel inbyggda badkar, klassiska varianter med guldiga tassar samt badkar som även fungerar som dusch. Fundera på vad du vill få ut av badkaret samt vilken budget du har.

Storlek – dusch eller inte?

En av de första sakerna du bör fundera över är storlek på badkaret. Hur mycket plats har du i badrummet? Om du har ett litet badrum kan det vara smart att använda badkaret både som bad och dusch. Om badkaret ska användas som dusch bör det vara en modell som är enkel och säker att stå i. Fundera även över vart golvbrunnen finns, kan badkaret stå där eller behöver man dra om rör- och vattenledningar?

Storleken på badkaret är också viktigt. Om badkaret endast ska användas av en person åt gången behöver det oftast inte vara så stort. Idag finns både bredare och större badkar men även sittbadkar. Dessa kan man inte ligga raklång i utan man sitter i badkaret. Fördelen är att dessa badkar tar betydligt mindre plats och det behövs även mycket mindre vatten. Sittbadkar tenderar att istället vara mindre men högre, alltså djupare.

Inbyggt badkar eller fristående?

Ett fristående badkar.

Om du ska renovera hela badkaret kan det vara smart att fundera över om du ska bygga in badkaret. Detta ser oftast lyxigt och exklusivt ut. Ett inbyggt badkar kan se ut på många sätt eftersom man kan kakla in fronten eller till och med sätta in badkaret på en platå och kakla trappor. Ett fristående badkar är å andra sidan enklare att installera. Det är bara att koppla in badkaret till vattnet och golvbrunnen. Idag finns det otroligt effektfulla badkar, både i olika material och former. Till exempel finns allt från klassiska badkar i vitt, men även i starka färger och spännande former. Om du har ett stort badrum med mycket fria ytor kan det bli otroligt effektfullt att ställa ett vackert badkar längre ut i rummet och låta det ta plats.

Funktion och finess

Beroende på hur du vill använda badkaret finns en rad olika alternativ att välja bland. Ett standardbadkar saknar extra finesser, medan ett bubbelbad med hjälp av massagestrålar kan bli en riktig spaupplevelse.

Om du har en större budget och vill kunna använda badkaret som en spaanläggning kan det vara smart att investera i ett tvåsitsbadkar eller ännu större. Jacuzzi kan vara ett alternativ. Här kan hela familjen njuta av ett bubbelbad med massage. Men även ett enklare badkar utan finesser är avkopplande och lyxigt. Med tillbehör som badkarskudde, brickbord och väldoftande oljor kan du använda badkaret för att slappna av med en bok och något gott att dricka.

Ett badkar kan kosta från några få tusenlappar upp till tiotusentals kronor. Allt handlar om varumärke, funktion och storlek.

Gör en gratis prisförfrågan

Uppdraget
Kontaktuppgifter
Skickad
Uppgifter om uppdraget
Har du någon övrig information som du vill dela?

Uppdraget
Kontaktuppgifter
Skickad
Kontaktuppgifter
Installationsadress
Tjänsten är helt gratis och fungerar i hela Sverige.
Kunskap är lätt att bära på
Relaterade artiklar om badrum
Våtrumsmatta i badrummet – tips och trix
Många förknippar våtrumsmattor med 70-talet, och inte alltid det snyggaste alternativet. Efter några års popularitet försvann mattorna nästan helt och hållet för att bli ersatta med kakelplattor och klinker. Men nu är de tillbaka, snyggare än någonsin och i fler mönster-, textur- och färg...
Läs mer om
Våtrumsmatta i badrummet – tips och trix
Kakla badrum – tips
Kakel i badrum gör stor skillnad och skapar en fräschare och mer modern atmosfär. Dessutom är det praktiskt då kakel är enkelt att rengöra, något som är viktigt i våtrum. Men för dig som håller på att renovera eller bygga ett nytt badrum kan det vara bra med lite tips inför själva kakelsä...
Läs mer om
Kakla badrum – tips
Borra i kakel: Viktigt att tänka på
Det är väldigt roligt att kakla och sätta klinker själv. Om man är noggrann kan hela rummet bli annorlunda, snyggt och unikt. Det finns mängder av bra guider för hur man ska kakla väggar och golv i våtrum och det är fullt möjligt att utföra jobbet själv om man är någorlunda händig. Men hu...
Läs mer om
Borra i kakel: Viktigt att tänka på
Skapa en gratis prisförfrågan härTjänsten fungerar i hela Sverige.