123 personer har gjort en prisförfrågan det senaste dygnet.

Kunskapsbank / Badrumsrenovering / Kakla badrum – tips

Kakla badrum – tips

Kakel i badrum gör stor skillnad och skapar en fräschare och mer modern atmosfär. Dessutom är det praktiskt då kakel är enkelt att rengöra, något som är viktigt i våtrum. Men för dig som håller på att renovera eller bygga ett nytt badrum kan det vara bra med lite tips inför själva kakelsättningen. Det finns ju inte bara ett kakel utan en uppsjö av alternativ att välja bland, både sett till utseende och design men också priset.

Skapa en gratis prisförfrågan härTjänsten fungerar i hela Sverige.

Budget och prissättning

En av de första sakerna du behöver göra inför valet av kakel är att komma fram till en budget. När det kommer till renoveringar hemma är det lätt hänt att pengarna flyger iväg. Det finns ju så mycket snyggt på marknaden. Genom att räkna ut vad du kan och vill lägga på totalkostnaden för badrummet kan du sedan enklare komma fram till hur mycket du vill lägga på kaklet. Kakel och klinker är stora delar för badrummet och något många hellre lägger lite extra pengar på för att sedan dra ner på kostnaderna för inredningen.

Storlek och form

Stil och smak är väldigt individuellt men här i Sverige är det fortfarande populärt med kvadratiska plattor på golvet och rektangulära plattor på väggarna. Det finns ett enormt utbud av kakel och klinker i olika prisklasser och även mer unika varianter som mosaik och mönster finns att tillgå. För den som vill sätta kakel själv krävs lite finess, men är helt och hållet möjligt med lite noggrannhet. Ett misstag man dock kan göra är att välja stora plattor i hopp om att det ska gå snabbare och vara lättare. Det är tyvärr inte fallet då stora plattor kräver ett extremt jämnt underlag.

Få ner kostnaderna

Badrum och kök är oftast en av de dyrare renoveringarna eftersom man ofta behöver hjälp av kvalificerade hantverkare för våtrum. Men det finns olika sätt att dra ner på priset. Ett av de bästa sätten att dra ner priserna är genom att välja billigare material. Visst är det vackert med marmor men det är ett dyrt material. Det finns oerhört mycket klinker och kakel idag som påminner om marmor och dyrare stenmaterial men som i själva verket är keramik. Detta kan vara ett alternativ för att få ner priset. Att även utföra delar av renovering själv kommer få ner kostnaderna. Men ett värdefullt tips är att aldrig vara dumsnål, det kan nämligen resultera i höga kostnader för att fixa till eventuella fel.

Badrumsinredning och kakel

Rivning och snickeri kostar en del, men även badrumsinredningen samt valet av kakel är avgörande för vad totalkostnaden kommer att bli. Förutom att kakel finns i alla prisklasser, är även kostnaden för att sätta själva plattorna oerhört varierande. Stora och väldigt små plattor tar längre tid att sätta, alltså blir priset högre för plattsättningen. Väljer du istället standardplattor går arbetet snabbare att utföra. När det kommer till själva badrumsinredningen finns alla prisklasser. Det kan bli hur dyrt som helst. Men det är även fullt möjligt att hitta fräsch och kvalitativ inredning hos bland annat budgetbutiker som IKEA.

 

 

Fler inlägg om Badrum

Våtrumsmatta i badrummet – tips och trix
Många förknippar våtrumsmattor med 70-talet, och inte alltid det snyggaste alternativet. Efter några års popularitet försvann mattorna nästan helt och hållet för att bli ersatta med kakelplattor och klinker. Men nu är de tillbaka, snyggare än någonsin och i fler mönster-, textur- och färg...
Läs mer om Våtrumsmatta i badrummet – tips och trix
Borra i kakel: Viktigt att tänka på
Det är väldigt roligt att kakla och sätta klinker själv. Om man är noggrann kan hela rummet bli annorlunda, snyggt och unikt. Det finns mängder av bra guider för hur man ska kakla väggar och golv i våtrum och det är fullt möjligt att utföra jobbet själv om man är någorlunda händig. Men hu...
Läs mer om Borra i kakel: Viktigt att tänka på
Badkar tips: Modell, storlek och funktion
Det finns många fördelar med att ha ett badkar hemma. Det känns lyxigt att kunna tappa upp ett varmt bubbelbad en mörk vinterkväll. Men innan du beställer ett badkar finns det olika saker att tänka igenom. Idag finns det ju nämligen mängder av modeller och priser att välja bland. Det finn...
Läs mer om Badkar tips: Modell, storlek och funktion