121 personer har gjort en prisförfrågan det senaste dygnet.

Kundtjänst: 08-232 232
Kunskapsbank / Tak / Takpapp är snyggt och enkelt

Takpapp är snyggt och enkelt

Takpapp kan ha olika funktioner. Antingen läggs det som underlagspapp som, vilket namnet antyder, fungerar som ett tätt underlag som läggs under ett annat takmaterial eller så är pappen det yttersta materialet och själva taket. Oavsett vilket alternativ du väljer har takpapp en rad fördelar som gör det till ett bra alternativ när du ska lägga nytt tak på ditt hem, fritidshus eller annan byggnad.

Skapa en gratis prisförfrågan här
Tjänsten fungerar i hela Sverige.

Priset är en stor fördel

Att lägga tak på ett hus innebär en stor ekonomisk utgift. För många spelar priset en stor roll i valet av tak och material. Just här briljerar takpapp! Det är avsevärt mycket billigare än många av de andra material som finns på marknaden, till exempel tegel- och plåttak. Takpapp är därför ett bra alternativ om du exempelvis måste hålla dig inom ramarna för en viss budget eller bara vill ha mer pengar till andra delar av huset. I förhållande till vad det kostar är livslängden på ett papptak också mycket bra. Om du underhåller taket kontinuerligt kommer det hålla i många årtionden framöver.

Lätt att lägga papp på taket

Takläggare förbereder det bitumenbaserade tätskiktet. Takläggare förbereder det bitumenbaserade tätskiktet.

En annan fördel med ett takpapp är att det är förhållandevis lätt att lägga. Du behöver därför inte oroa dig för skenande priser om du anlitar hjälp. Ett papptak är så pass lätt att lägga för en professionell takläggare att det inte kommer gå åt så många timmar till själva läggningen. Arbetskostnaden blir därmed lägre än för exempelvis tegelpannor.

Passar även hus med mindre lutning

En annan fördel med takpapp, och något som ibland kan göra det till det enda alternativet, är att det fungerar utmärkt även till hus vars tak har mindre lutning. Där andra material inte kan användas på grund av den låga lutningen kan papp användas istället. Papp ser du därför ofta på arkitektritade hus med ovanliga vinklar.

Ett känsligt tak

Även om priset spelar en stor roll för många så bör man också tänka på att takpapp är något känsligare än många andra material. Detta innebär till exempel att man måste vara noga med att inte placera något på taket, till exempel en stege eller liknande, då detta kan skada och lämna märken på taket. Trots denna känslighet gör det låga priset att många väljer ett papptak, till exempel på sin sommarstuga eller annat fritidsboende, där man kanske inte vill lägga lika mycket pengar på en renovation som man kan göra på sitt permanenta boende.

Vill anlita en takläggare som hjälper dig få upp takpappen på huset? Gör en prisförfrågan här ovanför så ser vi till att du kommer i kontakt med skickliga takläggare.

 

Fler inlägg om Tak

Snöras från tak
Snöras händer. Det är i princip oundvikligt om det finns ett tak och om det snöar kraftigt. Ett vitt snötäcke på taket skapar en vacker bild och kan även hjälpa isoleringen. Tids nog kommer dock snön att smälta och falla. Har du ett högt tak kan det innebära att personer eller egendom som...
Läs mer om Snöras från tak
Pris för att lägga ett nytt tak
På den här sidan går vi igenom priset för ett nytt tak. Vi börjar med att kolla på vilka faktorer det är som påverkar slutpriset för taket och sen ska vi också titta på ett prisexempel. Vad kostar det att lägga ett nytt tak? Det beror på flera faktorer; inte minst hur stort taket är och...
Läs mer om Pris för att lägga ett nytt tak
Så går ett takbyte till
Det börjar med ett behov. Du kanske märker att taket läcker, att en eller flera takpannor har gått sönder, att fågelspillning fräter hål på dom, eller så vet du att taket har alltför många år på nacken. Kanske tvingas du upp på taket regelbundet för att fixa den ena besväret efter det and...
Läs mer om Så går ett takbyte till