79 personer har gjort en prisförfrågan det senaste dygnet.

Kunskapsbank / Tak / Takpapp är snyggt och enkelt

Takpapp är snyggt och enkelt

Takpapp kan ha olika funktioner. Antingen läggs det som underlagspapp som, vilket namnet antyder, fungerar som ett tätt underlag som läggs under ett annat takmaterial eller så är pappen det yttersta materialet och själva taket. Oavsett vilket alternativ du väljer har takpapp en rad fördelar som gör det till ett bra alternativ när du ska lägga nytt tak på ditt hem, fritidshus eller annan byggnad.

Passa på att göra en gratis förfrågan och få flera offerter från olika företag som är proffs på tak!

Priset är en stor fördel

Att lägga tak på ett hus innebär en stor ekonomisk utgift. För många spelar priset en stor roll i valet av tak och material. Just här briljerar takpapp! Det är avsevärt mycket billigare än många av de andra material som finns på marknaden, till exempel tegel- och plåttak. Takpapp är därför ett bra alternativ om du exempelvis måste hålla dig inom ramarna för en viss budget eller bara vill ha mer pengar till andra delar av huset. I förhållande till vad det kostar är livslängden på ett papptak också mycket bra. Om du underhåller taket kontinuerligt kommer det hålla i många årtionden framöver.

Lätt att lägga papp på taket

Takläggare förbereder det bitumenbaserade tätskiktet. Takläggare förbereder det bitumenbaserade tätskiktet.

En annan fördel med ett takpapp är att det är förhållandevis lätt att lägga. Du behöver därför inte oroa dig för skenande priser om du anlitar hjälp. Ett papptak är så pass lätt att lägga för en professionell takläggare att det inte kommer gå åt så många timmar till själva läggningen. Arbetskostnaden blir därmed lägre än för exempelvis tegelpannor.

Passar även hus med mindre lutning

En annan fördel med takpapp, och något som ibland kan göra det till det enda alternativet, är att det fungerar utmärkt även till hus vars tak har mindre lutning. Där andra material inte kan användas på grund av den låga lutningen kan papp användas istället. Papp ser du därför ofta på arkitektritade hus med ovanliga vinklar.

Ett känsligt tak

Även om priset spelar en stor roll för många så bör man också tänka på att takpapp är något känsligare än många andra material. Detta innebär till exempel att man måste vara noga med att inte placera något på taket, till exempel en stege eller liknande, då detta kan skada och lämna märken på taket. Trots denna känslighet gör det låga priset att många väljer ett papptak, till exempel på sin sommarstuga eller annat fritidsboende, där man kanske inte vill lägga lika mycket pengar på en renovation som man kan göra på sitt permanenta boende.

Vill anlita en takläggare som hjälper dig få upp takpappen på huset? Gör en prisförfrågan här ovanför så ser vi till att du kommer i kontakt med skickliga takläggare.

 

Fler inlägg om Tak

Så går ett takbyte till
Det börjar med ett behov. Du kanske märker att taket läcker, att en eller flera takpannor har gått sönder, att fågelspillning fräter hål på dom, eller så vet du att taket har alltför många år på nacken. Kanske tvingas du upp på taket regelbundet för att fixa den ena besväret efter det and...
Läs mer om Så går ett takbyte till
Vill du höja taket på huset? Tänk på det här 
Vill du höja taket på huset? Tänk på det här Det som kallas för att "höja taket" eller ett "taklyft" kan syfta till att bygga till en extra våning på huset eller till att skapa mer takhöjd på en befintlig våning. Båda alternativen kommer att ge dig mer rymd och öka värdet på huset, men det...
Läs mer om Vill du höja taket på huset? Tänk på det här 
Vattenläcka? Reparera ditt tak
Taket är på många sätt den viktigaste delen av ditt hus. Alla delar är naturligtvis väsentliga, men taket är det som skyddar huset från fukt och regn. Det brukar betraktas som husets paraply. Tror du att ditt tak kan ha drabbats av skador? Det finns tyvärr inga tak som är helt underhållsf...
Läs mer om Vattenläcka? Reparera ditt tak