127 personer har gjort en prisförfrågan det senaste dygnet.

Kunskapsbank / Tak / Takpapp är snyggt och enkelt

Takpapp är snyggt och enkelt


Takpapp kan ha olika funktioner. Antingen läggs det som underlagspapp som, vilket namnet antyder, fungerar som ett tätt underlag som läggs under ett annat takmaterial eller så är pappen det yttersta materialet och själva taket. Oavsett vilket alternativ du väljer har takpapp en rad fördelar som gör det till ett bra alternativ när du ska lägga nytt tak på ditt hem, fritidshus eller annan byggnad.


Passa på att göra en gratis förfrågan och få flera offerter från olika företag som är proffs på tak!


Begär gratis offert

Priset är en stor fördel


Att lägga tak på ett hus innebär en stor ekonomisk utgift. För många spelar priset en stor roll i valet av tak och material. Just här briljerar takpapp! Det är avsevärt mycket billigare än många av de andra material som finns på marknaden, till exempel tegel- och plåttak. Takpapp är därför ett bra alternativ om du exempelvis måste hålla dig inom ramarna för en viss budget eller bara vill ha mer pengar till andra delar av huset. I förhållande till vad det kostar är livslängden på ett papptak också mycket bra. Om du underhåller taket kontinuerligt kommer det hålla i många årtionden framöver.

Lätt att lägga papp på taket


Takläggare förbereder det bitumenbaserade tätskiktet. Takläggare förbereder det bitumenbaserade tätskiktet.


En annan fördel med ett takpapp är att det är förhållandevis lätt att lägga. Du behöver därför inte oroa dig för skenande priser om du anlitar hjälp. Ett papptak är så pass lätt att lägga för en professionell takläggare att det inte kommer gå åt så många timmar till själva läggningen. Arbetskostnaden blir därmed lägre än för exempelvis tegelpannor.

Passar även hus med mindre lutning


En annan fördel med takpapp, och något som ibland kan göra det till det enda alternativet, är att det fungerar utmärkt även till hus vars tak har mindre lutning. Där andra material inte kan användas på grund av den låga lutningen kan papp användas istället. Papp ser du därför ofta på arkitektritade hus med ovanliga vinklar.

Ett känsligt tak


Även om priset spelar en stor roll för många så bör man också tänka på att takpapp är något känsligare än många andra material. Detta innebär till exempel att man måste vara noga med att inte placera något på taket, till exempel en stege eller liknande, då detta kan skada och lämna märken på taket. Trots denna känslighet gör det låga priset att många väljer ett papptak, till exempel på sin sommarstuga eller annat fritidsboende, där man kanske inte vill lägga lika mycket pengar på en renovation som man kan göra på sitt permanenta boende.

Vill anlita en takläggare som hjälper dig få upp takpappen på huset? Gör en prisförfrågan här ovanför så ser vi till att du kommer i kontakt med skickliga takläggare.

 

Fler inlägg om Tak

Tak uterum: Vilket alternativ passar bäst?
Du som håller på att bygga uterum kommer att ställas inför många olika val. Ett av dessa är vilket tak du ska välja. Det finns ju många olika typer av tak, mer estetiskt tilltalandande, enklare varianter, och så klart många tak i olika prisklasser. Vissa tak är i stort sett underhållsfria...
Läs mer om Tak uterum: Vilket alternativ passar bäst?
Takbyte – När är det aktuellt med detta?
Inget tak håller för alltid. Det finns otaliga saker som påverkar takets beständighet, från växter, mossa, grenar och löv till fåglar och djur samt vädrets makter. Vissa klimat tär mer på taket än andra, exempelvis kustens saltbestänkta vindar. Innan vi går igenom några situationer d...
Läs mer om Takbyte – När är det aktuellt med detta?
Byta tak själv eller anlita en takläggare
Att byta ett tak är dyrt, speciellt om det är ett stort tak. Ju större takstorlek, desto längre tid kommer det att ta. Det är inte ovanligt att få ned priset genom att utföra större delen av arbetet på egen hand men det gäller att veta vad du faktiskt tar dig an. Även om du skulle kunna k...
Läs mer om Byta tak själv eller anlita en takläggare