Takpapp är snyggt och enkelt

Takpapp kan ha olika funktioner. Antingen läggs det som underlagspapp som, vilket namnet antyder, fungerar som ett tätt underlag som läggs under ett annat takmaterial eller så är pappen det yttersta materialet och själva taket. Oavsett vilket alternativ du väljer har takpapp en rad fördelar som gör det till ett bra alternativ när du ska lägga nytt tak på ditt hem, fritidshus eller annan byggnad.

Priset är en stor fördel

Att lägga tak på ett hus innebär en stor ekonomisk utgift. För många spelar priset en stor roll i valet av tak och material. Just här briljerar takpapp! Det är avsevärt mycket billigare än många av de andra material som finns på marknaden, till exempel tegel- och plåttak. Takpapp är därför ett bra alternativ om du exempelvis måste hålla dig inom ramarna för en viss budget eller bara vill ha mer pengar till andra delar av huset. I förhållande till vad det kostar är livslängden på ett papptak också mycket bra. Om du underhåller taket kontinuerligt kommer det hålla i många årtionden framöver.

Lätt att lägga papp på taket

Takläggare förbereder det bitumenbaserade tätskiktet.
Takläggare förbereder det bitumenbaserade tätskiktet.

En annan fördel med ett takpapp är att det är förhållandevis lätt att lägga. Du behöver därför inte oroa dig för skenande priser om du anlitar hjälp. Ett papptak är så pass lätt att lägga för en professionell takläggare att det inte kommer gå åt så många timmar till själva läggningen. Arbetskostnaden blir därmed lägre än för exempelvis tegelpannor.

Passar även hus med mindre lutning

En annan fördel med takpapp, och något som ibland kan göra det till det enda alternativet, är att det fungerar utmärkt även till hus vars tak har mindre lutning. Där andra material inte kan användas på grund av den låga lutningen kan papp användas istället. Papp ser du därför ofta på arkitektritade hus med ovanliga vinklar.

Ett känsligt tak

Även om priset spelar en stor roll för många så bör man också tänka på att takpapp är något känsligare än många andra material. Detta innebär till exempel att man måste vara noga med att inte placera något på taket, till exempel en stege eller liknande, då detta kan skada och lämna märken på taket. Trots denna känslighet gör det låga priset att många väljer ett papptak, till exempel på sin sommarstuga eller annat fritidsboende, där man kanske inte vill lägga lika mycket pengar på en renovation som man kan göra på sitt permanenta boende.

Vill anlita en takläggare som hjälper dig få upp takpappen på huset? Gör en prisförfrågan här ovanför så ser vi till att du kommer i kontakt med skickliga takläggare.

 

Gör en gratis prisförfrågan

Uppdraget
Kontaktuppgifter
Skickad
Uppgifter om uppdraget
Finns byggnadsställning?
Har du någon övrig information som du vill dela?

Uppdraget
Kontaktuppgifter
Skickad
Kontaktuppgifter
Installationsadress
Tjänsten är helt gratis och fungerar i hela Sverige.
Kunskap är lätt att bära på
Relaterade artiklar om tak
Vad är takpapp och hur mycket kostar det?
Lägga papptak - Pris Här får du som ska lägga papptak prisinformation och förklaringar om hur du går tillväga, steg för steg. Lär dig även mer om olika typer av takpapp och vilken variant som passar bäst för just ditt ändamål. Här har du även möjlighet att beräkna kostnaden för att lägga t...
Läs mer om
Vad är takpapp och hur mycket kostar det?
Betongpannor – Fördelar och nackdelar
I Sverige är det vanligt med tegelpannor, något som ger huset ett klassiskt utseende. Tegelpannor är dock det dyraste takmaterialet på marknaden, vilket har gjort att många ser sig om efter andra prisvärda alternativ. Det är här som betongpannorna kommer in i bilden, dessa pannor är något...
Läs mer om
Betongpannor – Fördelar och nackdelar
Snöras från tak – Hur ser ditt ansvar ut?
Snöras är i princip oundvikligt om det finns ett tak och om det snöar kraftigt. Ett mindre snöras är inte farligt, men om snön är tung och blandas med is kan den orsaka stora skador. För visst är det vackert med vitklädda takåsar – vilket även hjälper isoleringen av fastigheten, men tids ...
Läs mer om
Snöras från tak – Hur ser ditt ansvar ut?
Skapa en gratis prisförfrågan härTjänsten fungerar i hela Sverige.