HelpHero är en tjänst som kopplar ihop privatpersoner, föreningar och organisationer som behöver hjälp med större projekt, med seriösa företag, installatörer och leverantörer som vill effektivisera sin marknadsföring och försäljning. Vi kortar helt enkelt vägen mellan köpare och säljare, och öppnar upp marknaden för hälsosam konkurrens.

Ja, HelpHero är helt och hållet svenskägt och betalar skatt och arbetsgivaravgifter i Sverige. Vårt huvudkontor ligger i centrala Stockholm.

HelpHero AB är en del av Byggfakta Group AB.

Vi har funnits sedan 2005 och är därmed ett av de äldsta företagen i vår bransch.

Använd formuläret här, maila oss på info@helphero.se eller ring 08-232 232 under kontorstid på vardagar.

För dig som köpare kostar det ingenting alls att göra en förfrågan. Vi tar ut en avgift av våra anslutna företag för att de ska få tillgång till förfrågningar, men oroa dig inte för att de för avgiften vidare till dig: vår tjänst är betydligt mer kostnadseffektiv än traditionell marknadsföring och försäljning - alla tjänar på konceptet!

Ett konto behövs för att både du och vi ska kunna spåra och följa din förfrågan. Det kostar inget att ha ett konto, och kommer inte med några förpliktelser, men om du ändå inte vill ha det kan du stänga kontot så snart du tagit in de offerter du behöver. No hard feelings.

När vi tagit emot din förfrågan så matchas den med hjälp av våra algoritmer med anslutna företag i din närhet som dels kan leverera den typen av tjänster och dels har signalerat ett intresse för din typ av förfrågan. Vi tjänar ingenting på att skicka runt förfrågningar hejvilt: företagen blir missnöjda över att de måste lägga tid på irrelevanta förfrågningar och du blir missnöjd om ingen svarar. Därför går din förfrågan initialt ut till maximalt sex stycken företag, vilket kan bli fler om du meddelar att du behöver fler offerter.

Utöver den data du anger i samband med din förfrågan (som vi ju behöver för att tjänsten ska fungera), använder vi olika typer av verktyg för att förbättra användarupplevelsen och relevansen i vår marknadsföring. Du kan läsa om dem här.

Om du har ett företag som levererar tjänster inom våra verksamhetsområden får du gärna göra en ansökan här. Observera våra krav för anslutning. Ibland har vi inte möjlighet att ta in fler företag i en viss region, du ställs då i kö och kontaktas om en ledig plats uppstår.

Vi delar din förfrågan initialt till maximalt sex stycken företag. I vissa regioner som t.ex. är spridda geografiskt kan det dock vara så att det inte finns sex relevanta företag som är tillräckligt nära dig. Hellre än att skicka förfrågan till irrelevanta företag och slösa deras tid, kommer vi då att skicka den till färre företag - som faktiskt kan och vill göra jobbet. Om vi däremot får information om att du fortfarande behöver fler offerter så kontaktar vi fler företag för att se till att du får den hjälpen du efterfrågar.

Nej, vi kräver det inte av våra anslutna företag, men vi uppmuntrar och utbildar dem i hur systemet fungerar löpande. Om vi märker att ett företag upprepade gånger ignorerar förfrågningar tar vi en dialog med dem - ingen tjänar på att vi har företag som tar upp platser i vårt nätverk utan att bidra med kundnytta.

Ibland är det hektiska tider för företagen. Låt det gå åtminstone en arbetsvecka. Om de inte hört av sig då – kontakta oss via e-post eller telefon så ser vi till att du kommer i kontakt med företag i din närhet.

Nej, du förbinder dig inte till att välja någon av offerterna som ges till följd av din förfrågan via HelpHero.

Tyvärr kan vi inte ta det ansvaret. Det är därför viktigt att du gör din hemläxa och kollar upp företaget du funderar på att anlita. Ta referenser, kontrollera F-skatt och försäkring, och jämför priset med vad du får. Se även till att du själv har de försäkringar och tillstånd som krävs för projektet.