Bergvärme offert

En bergvärmeinstallation är en relativt stor investering och det är viktigt att hitta rätt installatör till rätt pris – HelpHero hjälper dig. Här tar du enkelt in offerter på bergvärme från företag i ditt område och kan sedan jämföra priser på bergvärmepump och installation i lugn och ro.
Få offert på bergvärmepump
Hitta företag i ditt närområde
Jämför erbjudanden i lugn och ro
Kostnadsfri tjänst utan förbindelser
 
Begär offert
 
Installation av bergvärme

Begär offert på bergvärmepump

Det är inte alltid så enkelt att veta vad som bör stå med i offerter för bergvärmepumpar. Vilken leverantör ska du välja? Hur vet du egentligen vilken bergvärmepump som är bäst? Här får du lära dig allt du behöver veta om den populära energikällan. Vi guidar dig från första steget till sista steget när du begär offert på bergvärmepump.

Jämför offerter – bergvärme

Det är inte alltid så enkelt att veta vad som bör stå med i offerter för bergvärmepumpar. Vilken leverantör ska du välja? Hur vet du egentligen vilken bergvärmepump som är bäst? Du kan enkelt jämföra offerter genom att göra en kostnadsfri prisförfrågan i formuläret här intill.

Var beställer jag offert på bergvärme?

Du kan be om offert på bergvärmepump direkt hos leverantören, men vi kan också hjälpa dig om du vill det. Du kan enkelt enkelt ta in en offert genom formuläret här intill.

Hur många offerter bör tas in?

En bra tumregel är att välja ut tre leverantörer som du är intresserad av att anlita. Läs offerterna noga och jämför deras olika erbjudanden.

Vad ska offerten på bergvärme innehålla?

Information som normalt sett ingår i en offert på bergvärme är följande:

1. Materialkostnad och arbetskostnad

Den ekonomiska beräkningen av materialkostnad och arbetskostnad bör alltid ingå i en offert på bergvärme.

2. Jämförande energibesparingskalkyl

En specifikation över hur mycket just ditt hushåll kan spara genom att installera bergvärme bör ingå i offerten.

3. Garanti

Hur garantin ser ut och hur lång den är kan vara bra att veta redan i ett tidigt skede, eftersom det är en sådan faktor som påverkar säkerheten kring investeringen.

4. Leverans, drift och service

Se till att få en detaljerad beskrivning av villkoren för allt som rör leverans, drift och service.

5. Injustering och igångkörning

Hur stor den sista kostnaden för igångkörning och injustering blir är en viktig del av offerten på bergvärme.

Välja leverantör

När du har tagit emot offerter på bergvärmepump från flera företag är det dags att göra det slutgiltiga valet. Din leverantör av bergvärme ska vara någon du litar på och känner dig trygg med. Några frågor som du kan ställa när du har fått in offerten:

1. Utomhustemperatur

Har leverantören räknat på utomhustemperaturer utifrån ett förhållandevis kallt eller förhållandevis varmt år? Se också till att dessa är relevanta för just ditt hus. Den genomsnittliga utomhustemperaturen skiljer sig mycket åt mellan olika platser i Sverige.

2. Övrig elförbrukning

Ingår hushållets övriga elförbrukning i offerten?

3. Spetsvärme

Under extra kalla dagar ökar behovet av värme. Då kan du behöva ta in så kallad spetsvärme. Ingår det i beräkningarna i den aktuella offerten?

4. Procentuell täckning av energibehovet

Be leverantören specificera med hur stor procentandel värmepumpen kommer att täcka hushållets energi- och effektbehov. Sammanfatta sedan priset och vad som ingår så kan du snart sätta igång med installationen. Hela installationsprocessen från borrning till färdig installation tar vanligen mellan en till två veckor.

Räkna på din energiförbrukning

Innan du tar in offert på bergvärme är det viktigt att du beräknar hur stor energiförbrukning ditt hushåll har. Om du har bott i ditt hus länge har du möjlighet att räkna fram energibehovet på ett flertal olika sätt. Eldar du med olja och har det som din främsta värmekälla kan du till exempel titta närmare på dina fakturor från oljeleverantören. På fakturorna kan du se hur många kubikmeter olja du faktiskt konsumerar per år. Detsamma gäller om du i dagsläget använder el som främsta energikälla till värme.

Information som leverantören behöver

Be leverantören hjälpa till med dimensionering av bergvärmepumpen. Ställ dig följande frågor innan du tar hjälp:
    • Hur används varmvatten i ditt hushåll? Vad påverkar din varmvattenförbrukning? (Badkar, pool etc.)
 
    • Vilka andra värmekällor kommer att finnas kvar efter installation av bergvärme? (Kaminer, kakelugnar)
 
    • Vill du att ditt hus ska hålla en temperatur över 20 grader med hjälp av bergvärmen?
 

Relaterade artiklar om uppvärmning

Luftvärmepump

Att välja ut en luftvärmepump är inte det enklaste, det finns många olika typer att välja bland, priser att ta hänsyn till och givetvis dina egna förutsättningar att förhålla dig till. Läs mer om saker att tänka på när du väljer luftvärmepump.

Sjövärme

Det finns många faktorer att ta hänsyn till innan du bestämmer dig för att använda sjövärme som energikälla till din värmepump. Ta del av en enkel checklista för att installera sjövärme.

Bergvärme

Funderar du på att installera bergvärme? Det finns både fördelar och nackdelar med bergvärme som är bra att känna till. Läs mer om fördelar och nackdelar med bergvärme.

Gör en gratis prisförfrågan

Uppdraget
Kontaktuppgifter
Skickad
Uppgifter om uppdraget
Har du någon övrig information som du vill dela?

Uppdraget
Kontaktuppgifter
Skickad
Kontaktuppgifter
Installationsadress
Tjänsten är helt gratis och fungerar i hela Sverige.
Skapa en gratis prisförfrågan härTjänsten fungerar i hela Sverige.