98 personer har gjort en prisförfrågan det senaste dygnet.

Kunskapsbank / Badrumsrenovering / Byt duschkabin – Tips och trix

Byt duschkabin – Tips och trix

Det finns mängder av fördelar med att installera en duschkabin i badrummet. Bland annat behöver man inte fundera särskilt mycket på tätskikt då duschkabinen redan är helt tät och dessutom enkel att installera till avloppet. Dessutom känns en duschkabin fräsch, modern och bekväm att duscha i. Du slipper kalla och blöta duschdraperier och behöver aldrig mer stå i badkaret och duscha. Men innan du byter till en duschkabin finns det olika saker att tänka på, bland annat pris, funktion och storlek. Det finns nämligen mängder av olika sorters duschkabiner att välja bland.

Skapa en gratis prisförfrågan härTjänsten fungerar i hela Sverige.

Kontrollera det här innan du väljer dusch

Innan du köper en duschkabin behöver du kontrollera vissa saker. Det första du bör se över är din befintliga golvbrunn. Fungerar den som den ska? Kommer vattnet rinna ner felfritt från duschkabinens avlopp ner i golvbrunnen? Om allt ser bra ut är det bara att koppla ihop duschkabinens avlopp med golvbrunnen.

En duschkabin är en fristående möbel och därför enkel att möblera i badrummet. Visst, du behöver ha en golvbrunn men i övrigt kan duschkabinen stå nästan vart som helst. Det finns många duschkabiner som är hörnbyggda och därmed passar perfekt i rummets hörnutrymme. Det finns även olika storlekar att välja bland. Vissa duschkabiner är praktiska eftersom de har svängdörrar som går inåt. Med andra ord tar de inte särskilt mycket plats.

Ett enkelt misstag att begå är att glömma bort att mäta höjden. Kontrollera att duschkabinen får plats rent höjdmässigt. Skulle du ha lågt i tak finns det många bra alternativ av extra låga kabiner.

Dusch ute i naturen. Det var först i slutet av 1800-talet som badrummen fick låsbara dörrar. Innan dess duschade eller badade svenskar ofta ute i naturen.

Funktion och finess

Duschkabiner finns i alla prisklasser, från enkla varianter till lyxiga spakabiner. Beroende på om du endast vill använda kabinen för att duscha i eller om du även vill kunna ha spakvällar i duschkabinen finns allt från duschar till spakabiner med allt från massagestrålar och regnskogsdusch till ånga och bastufunktioner. Även olika storlekar finns att välja bland där lyxigare modeller har både en eller två sittplatser. Kanske vill du ha riktiga lyxfunktioner som radio och aromterapi? Då kostar det en hel del, men för den som vill kunna njuta av sitt badrum och ha härliga spakvällar kan det vara värt det.

Ta hjälp när duschen ska installeras

För all typ av installation i våtrum är det alltid säkrast att låta en professionell VVS-installatör installera duschkabinen. Då kan du känna dig trygg med att vattnet rinner som det ska och att inga fuktskador uppkommer.

Duschkabinen varierar i pris

Duschkabiner finns i många olika modeller och prisklasser. En enklare variant kan kosta från några tusenlappar medan större och lyxigare modeller med många funktioner kan kosta tiotusentals kronor. Kom ihåg att den billigaste modellen kanske inte är den mest praktiska. Kontrollera att kabinen är enkel att rengöra samt att du kommer åt i alla skarvar och hörn. Beroende på hur ditt badrum ser ut och vilken känsla du vill ha finns det duschkabiner med både raka och med mjuka hörn. Mjuka hörn skapar ofta en mjukare känsla i badrummet. Raka vinklar kan dock kännas mer modernt.

Fler inlägg om Badrum

Kakla badrum på våtrumsmatta (tips, regler och kostnad)
När det kommer till badrumsrenovering är det sällan man hör talas om smarta genvägar. Samtidigt är det faktiskt så att de existerar. Att kakla badrum på våtrumsmatta kan till exempel spara både tid och pengar. Det är lätt att se fördelarna med att kakla badrum på våtrumsmatta. En stor...
Läs mer om Kakla badrum på våtrumsmatta (tips, regler och kostnad)
Så gör du en badrumsrenovering till ett bra pris
Kostnaden för en badrumsrenovering avgörs av många olika saker. När det gäller utrustning och funktion, behöver de allra flesta av oss prioritera vad som är viktigast. Hur ser din lista ut? Är bastu ett måste? Eller badkar? Skötbord? Tvättmaskin? Har du behov av en grundlig förändring ell...
Läs mer om Så gör du en badrumsrenovering till ett bra pris
Microcement i badrummet? Kostnad och tips
Funderar du på att köpa microcement? I Sverige har det blivit allt mer populärt att inreda badrummet med microcement. Det är inte så konstigt; det är ett material som är starkare än betong och lätt att rengöra. Med andra ord så är det perfekt för badrum. Så mycket kostar det att inreda b...
Läs mer om Microcement i badrummet? Kostnad och tips